sursa foto:  b1.ro

EXCLUSIV Concursuri cu perdea în Ministerul de Interne! Numele candidaților respinși au fost trecute la secret!

Dezvăluire Bugetul.ro. În ultimii ani, folosindu-se de prevederile Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, șefii din Ministerul de Interne au încetat să-și mai declare veniturile.

Bugetul.ro a descoperit că acum, în perioada în care Lucian Bode este ministru de Interne, și concursurile se fac cu perdea, iar numele candidaților au devenit simple coduri. 

Mai exact, numele candidaților respinși la diferitele concursuri organizate de MAI nu mai sunt făcute publice, instituțiile organizatoare prevalându-se de Regulamentul UE privitor la protecția datelor cu caracter personal.

Spre exemplu, Jandarmeria Română a făcut publică Lista candidaților care nu îndeplinesc condițiile de participare la concursul organizat pentru ocuparea a două posturi vacante de ofițer, prin trecerea în corpul ofiţerilor a maiştrilor militari/subofiţerilor din unităţile militare ale M.A.I., care îndeplinesc condiţiile legale, la Serviciul Gestiune Resurse Umane și Disciplină din cadrul Direcției Resurse Umane a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, respectiv funcția de ofițer specialist principal I, prevăzută la poziția 227 și funcția de ofițer specialist principal II, prevăzută la poziția 230, ambele din statul de organizare al unităţii.

Însă – SURPRIZĂ! -, numele candidaților au fost înlocuite cu coduri de identificare.

Unul dintre candidați, INAPT la testarea psihologică

Unul dintre candidații respinși la concursul pentru ocuparea funcției de ofițer în cadrul IGJR a picat la testarea psihologică, după cum se poate observa în captura foto prezentată de Bugetul.ro. Atenție! El este deja angajat al MAI.

Este vorba despre candidatul cu codul de identificare 82960RUG2. <<Candidatul a fost declarat „inapt” în urma susținerii testării psihologice>>, precizează Jandarmeria Română.

În trecut, rezultatele concursurilor erau făcute publice

În 2019, Bugetul.ro prezenta, în exclusivitate, cum au început șefii din Poliție să-și ascundă salariile

Vezi și EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Caracal și soția sa, proaspăt pensionați, au încercat să-și ascundă veniturile?

În contextul cazului Caracal, Bugetul.ro dezvăluia că fostul șef al Poliției Caracal, Nicolae Mirea, și soția sa, Violeta Mirea, fosta șefă a Poliției Rurale Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni (n.r. – localitatea de baștină a Alexandrei Măceșanu), au încercat să-și ascundă veniturile.

În replică, IPJ Olt ne-a comunicat că această mișcare a soților Nicolae și Violeta Mirea, în prezent pensionați, a fost făcută în conformitate cu  Legea nr. 153/2017.

În referire la publicarea declarațiilor de avere ale polițiștilor pe site-ul de internet al Poliției Române, vă comunicăm faptul că veniturile realizate au fost acoperite(blurate) la solicitarea Agenției Naționale de Integritate, prin Direcția Generală Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în conformitate cu prevederile art. 86, alin. 4 – Secțiunea a XI-a din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice “soldele lunare ale personalului militar, respectiv salariile lunare ale polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare sunt confidențiale, instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională având obligația de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidențialității”, ne-a transmis IPJ Olt, în vara anului 2019.

Vezi și

EXCLUSIV Lovitură pentru locuitorii Sectorului 1, începând cu anul 2021! Clotilde Armand a majorat taxele pe proprietate

Vești triste continuă să vină de la Guvern pentru români. Plata acestor sume de bani a fost amânată pentru anul 2022

Scandalul dintre polițiști și Guvern continuă: ‘Este mai gravă decât înghețarea drepturilor salariale’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare