sursa foto:  adevarul.ro

EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Caracal și soția sa, proaspăt pensionați, au încercat să-și ascundă veniturile?

Update. La solicitarea Bugetul.ro, IPJ Olt a reacționat cu privire la ancheta noastră.

„În referire la publicarea declarațiilor de avere ale polițiștilor pe site-ul de internet al Poliției Române, vă comunicăm faptul că veniturile realizate au fost acoperite(blurate) la solicitarea Agenției Naționale de Integritate, prin Direcția Generală Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în conformitate cu prevederile      art. 86, alin. 4 – Secțiunea a XI-a din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice “soldele lunare ale personalului militar, respectiv salariile lunare ale polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare sunt confidențiale, instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională având obligația de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidențialității”, ne-a transmis IPJ Olt.

Pare că polițiștii Violeta și Nicolae Mirea, proaspăt pensionați în urma scandalului legat de cazul de la Caracal, au încercat să-și ascundă veniturile.

Cel puțin asta reiese din declarațiile de avere ale celor doi. Bugetul.ro a descoperit că soții Mirea și-au șters salariul anual încasat.

În mod surprinzător, chiar dacă și-a șters salariul său, Nicolae Mirea l-a păstrat pe cel al soției (Foto 1: fragment din declarația de avere a lui Mirea).

La fel a procedat și Violeta Mirea. Și-a șters veniturile sale și le-a păstrat pe cele ale soțului (Foto 2: fragment din declarația de avere a Violetei Mirea),

Potrivit legii, fostul șef al Poliției Caracal, Nicolae Mirea, și fosta șefă a Poliției Rurale Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni (n.r. – localitatea de baștină a Alexandrei Măceșanu), Violeta Mirea, sunt obligați să-și facă publice veniturile anuale.

Inspectoratul General al Poliției Române nu a răspuns la solicitarea Bugetul.ro, până la publicarea acestui material, cu privire la ce s-a întâmplat cu declarațiile de avere ale soților Mirea.

Vezi și EXCLUSIV Remus Rădoi aruncă-n aer subiectul legăturii dintre clanurile din Caracal și politicienii de Olt

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare