sursa foto:  news.ro

Lovitură dură! Amenzi de până la 6.000 de lei pentru toate persoanele care comit această faptă

Potrivit unei propuneri legislative care a primit votul Senatului, persoanele care inscripționează cu graffiti pereții clădirilor, garduri sau alte obiecte din spațiile publice vor risca amenzi de până la 12 ori mai mari decât în prezent .

 

Propunerea legislativă vrea să introducă în Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor împotriva ordinii și liniștii publice amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru imprimarea de însemne, înscrieri, desene sau imagini, fără drept, pe pereții clădirilor, gardurilor sau alte obiecte aflate în locuri publice.

În prezent, amenzile pentru această faptă sunt cuprinse între 100 și 500 lei.

Această prevedere este menită a sancționa în mod explicit graffitiurile, mai ales când acest fenomen afectează clădirile de patrimoniu istoric și cultural, potrivit inițiatorilor propunerii.

De asemenea, cei care vor fi sancționați pentru desenele ilegale vor fi obligați să-și înlăture „creația”, redând starea inițială bunului deteriorat. Această reparație va trebui făcută în termen de 15 zile calendaristice de la data când măsură complementară a devenit executorie.

Dacă persoana sancționată nu își va îndeplini obligația, autoritatea administrației publice locale va putea să reabiliteze din fonduri proprii bunurile deteriorate, urmând ca apoi să îl dea în judecată pe contravenient pentru a-și recupera prejudiciul, potrivit avocatnet.ro.

Atenție! Propunerea legislativă nu se aplică momentan. Ea trebuie adoptată și de Camera Deputaților, promulgată prin decret prezidențial și publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Vezi și:

ANAF intră la rupere! Se vor da amenzi usturătoare tuturor persoanelor care nu declară acest tip de venit

Vești importante pentru anumite categorii de persoane! Vor primi mai multe tichete de acest tip

Important! Guvernul va aloca noi sume de bani pentru aceste persoane: Mii de euro vor fi puși la dispoziție

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare