sursa foto:  economica.net

Lovitură dură pentru români! Facturile la energie ar putea crește

Guvernul vrea să ia 10 miliarde de lei din facturile tuturor românilor, în următorii zece ani, pentru a sprijini Complexul Energetic Oltenia, scrie în exclusivitate E-nergia.ro.

Mai precis, Guvernul intenţionează să introducă o schemă de sprijin, agreată de Comisia Europenă, pentru Complexul Energetic Oltenia, producător de energie electrică, pe bază de lignit, a doua sursă de energie electrică a României. CE Oltenia este profund afectată de creşterea preţurilor certificatelor de emisii de CO2, şi fără o schemă de sprijin riscă să se închidă, ceea ce înseamnă că România nu îşi poate asigura consumul de energie electrică, nici cu importuri la valoarea maximă tehnică posibilă.

Pe scurt, scrie E-nergia.ro, Guvernul doreşte ca toţi consumatorii români de energie electrică să plătească o aşa numită taxă de adecvanţă CEO, trecută în factura fiecăruia (pe sistemul certificatelor verzi sau a contribuţiei de cogenerare), timp de zece ani, în perioada 2020-2030, în sumă totală de 10,65 miliarde de lei (maximum), adică peste două miliarde de euro.

EXCLUSIV Ordin de muşamalizare! Șeful Poliției ar fi intervenit personal pentru stingerea scandalului

Scenariul care detonează cazul Caracal: ‘Dincă era conectat la București, direct prin Ministerul de Interne’

Este oficial! Mii de români nu vor mai plăti acest impozit

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare