sursa foto:  graiulsalajului.ro

Update! Șeful Poliției reacționează: ‘Nu sunt reale’

UPDATE!  Șeful Poliției Brașov, Valentin Flucuș, a precizat, pentru Bugetul.ro, că nu a intervenit personal în scandalul legat de acțiunea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului (CRPC) Brașov, care a constatat că două unități ale farmaciilor Catena, farmacie care a câștigat o licitație cu Ministerul de Interne, refuză să le elibereze o serie de medicamente compensate polițiștilor.

Într-un răspuns oferit la solicitarea Bugetul.ro, chestorul Valentin Flucuș susține că informațiile dezvăluite de sursele noastre „nu sunt reale”.

„Conform Codului deontologic care ar trebui să ghideze activitatea jurnalistului, am fi apreciat dacă, înainte de a expune în spațiul public informații de natură de a afecta imaginea unei instituții sau a reprezentanților acesteia, ați fi verificat credibilitatea sau ați fi solicitat un punct de vedere instituțional, care, cu siguranță, ar fi fost argumentat legal și în mod temeinic.

Aspectele prezentate opiniei publice cu privire la „o intervenție personală” în activitățile desfășurate de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov nu sunt reale.

Prin citarea în conținutul articolului, a unor „surse din interior”, fără a le indica în mod concret, reiese că inclusiv dumneavoastră ați avut îndoieli în ceea ce privește veridicitatea informațiilor pe care le-ați publicat”, ne-a transmis șeful IPJ Brașov, Valentin Flucuș.

Apreciem celeritatea cu care ne-a răspuns domnul Valentin Flucuș, șef al IPJ Brașov. Însă, trebuie să precizăm că folosirea construcției „surse din interior” nu înseamnă, neapărat, că am avut îndoieli în ceea ce privește veridicitatea informațiilor pe care le-am primit, ci că persoana care ni le-a comunicat, de teama unor eventuale repercusiuni, a dorit să rămână sub protecția anonimatului.

Totodată, sperăm ca și la cealaltă solicitare transmisă de Bugetul.ro Poliției Brașov să ni se răspundă cu aceeași promptitudine.

Informații de ultimă oră în scandalul momentului! Surse ale Bugetul.ro au dezvăluit că „șeful Poliției a intervenit personal pentru aplanarea scandalului”.

Un scandal uriaș a explodat, miercuri, în presa brașoveană, după o acțiune a Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului (CRPC) Brașov.

CRPC Brașov a constatat că două unități ale farmaciilor Catena, farmacie care a câștigat o licitație, la nivel național, cu MAI, refuză să le elibereze o serie de medicamente compensate polițiștilor, deși, prin contractul cu Ministerul de Interne, erau obligate să facă asta.

Vezi și EXCLUSIV Răsturnare de situație în cazul Caracal: ‘Nu poate fi declanșată procedura specifică de verificare’

În mod surprinzător, chiar dacă ancheta comisarilor de la Protecția Consumatorului era în favoarea polițiștilor, IPJ Brașov s-a delimitat imediat de operațiunea ANPC.

„Inspectoratul de Poliție Județean Brașov nu a făcut nicio sesizare cu privire la aceste aspecte, așa cum reiese și din declarația șefului OPC Brașov, conform căruia : „reclamația a fost primită de la un pensionar (n.r. – ATENȚIE! Acel pensionar era pensionar MAI) care ar fi trebuit să beneficieze de aceste servicii și nu din partea Inspectoratului de Poliție Județean Brașov”, a precizat IPJ Brașov, prin Biroul de Presă.

Șeful IPJ Brașov ar fi dat ordinul

Surse din interior, care au dorit să rămână sub protecția anonimatului, au declarat, pentru Bugetul.ro, că șeful IPJ Brașov, chestorul Valentin Flucuș, a fost cel care a dat ordin pentru stingerea conflictului.

„Este ceva tare ciudat. Chestorul-șef de la Brașov a intervenit personal pentru a stinge conflictul, să nu mai apară nimic. În mod surprinzător, a intervenit să afle cine a făcut reclamația, probabil, pentru a-l obliga să-și retragă reclamația”, spun sursele Bugetul.ro.

„Ar fi o problemă la Arestul Central al Poliției Brașov, la centrul de detenție pe care el îl are în subordine. El, prin lege, e obligat să dețină anumite medicamente, pentru cei care sunt în arest. Se pare că, timp de două luni, nu a avut acele medicamente, deși a zis că le deține. Putea să le pună în pericol chiar și viața, pentru că, dacă îl țineai în arest 48 de ore pe unul cu boală de inimă, să zicem, și tu nu-i ofereai tratamentul, acela putea să moară. Potrivit legii, persoana ținută în arest nu are voie să primească din exterior și de aceea trebuie să i le asiguri”, au adăugat surseșe din interior ale Bugetul.ro.

Două unități Catena, două variante de lucru

Conform surselor noastre, cele două unități Catena lucrau în două moduri. Una în care spuneau că nu le au pe stoc și îl trimiteau la o altă unitate a lanțului Catena, unde primea medicamentele la preț integral.

A doua – angajații spuneau: „Conducerea ne-a informat că nu putem să dăm curs la aceste rețete. Dacă îl doriți, vi-l dăm la preț integral”.

În apărarea lor, reprezentanții Catena au precizat că este vorba despre un singur produs, anume Xarelto, un medicament folosit pentru a preveni tromboembolia venoasă, și nu despre un produs de cancer, așa cum s-a vehiculat în presa locală.

În filmulețul realizat cu camera ascunsă, angajata farmaciei recunoaște că i s-a impus de conducere să procedeze astfel.

„Acest lanț de farmacii a câștigat licitația pentru furnizarea de servicii cadrelor MAI. Cu toate că are obligația contractuală de a onora rețetele compensate, aceștia refuză și obligă clienții să plătească contravaloarea produselor. În filmuleț vedeți cum șefa de farmacie recunoaște că li se impune de către conducere să procedeze așa”, a declarat Sorin Susanu, șef al Corpului de Control al ANPC și al CRPC Brașov.

Potrivit lui Sorin Susanu, reclamația a fost primită de la un pensionar care ar fi trebuit să beneficieze de aceste servicii și nu din partea IPJ Brașov.

Protecţia Consumatorului va extinde controalele asupra Catena la nivel național.

Vezi și Scenariul care detonează cazul Caracal: ‘Dincă era conectat la București, direct prin Ministerul de Interne’

Este oficial! Mii de români nu vor mai plăti acest impozit

Fără precedent! Lovitura pe care i-o dă Viorica Dăncilă lui Klaus Iohannis, înainte de alegeri

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare