sursa foto:  facebook

Lovitură pentru Florin Cîțu! I se cere demisia după ultima sa răbufnire

Sindicatul Bugetarilor SED LEX solicită demisia senatorului PNL Florin Cîțu, pe fondul declarației acestuia potrivit căreia bugetarii ar trebui să renunțe la vouchere, sporuri și pensii speciale, amintindu-i liberalului că este plătit din taxele și impozitele românilor, conform Mediafax.

„Biroul Executiv al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX este obligat să completeze solicitările de reorganizare a sectorului public pe care domnul Florin Cîțu le propune ca măsuri ale Partidului Național Liberal, în situația în care ajunge la guvernare, respectiv:

1) Respectarea voinței populare exprimată prin referendum și micșorarea numărului de parlamentari la maxim 300 din cei 540 cât sunt în prezent.

2) Respectarea voinței poporului de a limita activitatea parlamentară la o singură cameră.

3) Retragerea din sectorul bugetar a tuturor ”pilelor”, relațiilor celor din partidul pe care îl reprezintă și care au fost aduși forțat în sectorul ”bugetar”, așa cum îl numește dânsul, fără a înțelege însă foarte clar ce înseamnă sectorul bugetar.

4) Luarea de măsuri împotriva colegilor care, în perioada în care s-au aflat la conducere, nu au reușit să realizeze o autostradă, nu au reușit reducerea niciunei taxe, dimpotrivă acum suntem în situația în care renunțăm la taxele care au fost introduse pe timpul guvernării PNL”, au transmis reprezentanții SED LEX, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Sursa citată îi mai spune lui Florin Cîțu că în cazul în care prevederile de mai sus ar fi fost respectate atunci liberalul nu ar mai fi fost senator al României.

„Domnule Florin Cîțu, dacă toate cele de mai sus ar fi fost respectate, dumneavoastră nu ați mai fi fost senator acum și nici nu ar mai fi trebuit să dețineți o funcție în statul român vreodată. Nici măcar nu ați avut curiozitatea să faceți o analiză în ceea ce privește impactul introducerii tichetelor de vacanță asupra industriei hoteliere și dezvoltării acestui segment de activitate. Cât de lipsit de caracter să fii după ce ani de zile ai condus România, ai luat măsuri care ne-au adus în această situație, să vii acum să critici ce ați distrus cu bună știință în țara asta în ultima perioadă”, a precizat sindicatul, în comunicatul de presă.

Aceștia l-au acuzat pe liberal că a jignit mulți bugetari angajați în instituții, în diferite domenii, din necunoștință de cauză, fapt pentru care ar trebui să demisioneze din funcția de senator ales în Parlamentul României.

„Domnul senator, instituțiile bugetare din România înseamnă sistemul sănătății (medici, asistente etc), sistemul de învățământ (profesori, educatori etc), sistemul de ordine publică și siguranță națională (armată, poliție, jandarmerie etc), sistemul administrației publice (ministere, primării etc), care lucrează pe baza legilor pe care dumneavoastră le aprobați. Deoarece din necunoaștere ați jignit foarte mulți conaționali care își fac treaba în domeniile pentru care sunt pregătiți, ar fi bine să vă dați demisia imediat din funcția de senator al României. Și nu uitați, sunteți plătit din taxele și impozitele românilor. Gata cu dezmățul public, să-i punem capăt! Dați-vă demisia din funcția pe care o dețineți!”, a conchis sursa menționată.

Reacția SED LEX vine după ce liderul senatorilor PNL Florin Cîțu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a adăugat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanță, sporuri și pensii speciale.

Liberalul mai afirmă că bugetarii sunt privilegiații societății, iar toți românii, atât cei din țară cât și cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.

Citește și

Vești proaste pentru angajați! Pentru ce veți fi taxați

SPECIAL de la ‘Casa Groazei’. Mirosul de cadavru se simte din stradă

A început numărătoarea inversă! Peste două săptămâni intră în vigoare legea intens promovată de Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare