Lovitură pentru Gabriela Firea! Nicușor Dan i-a luat fața

Lovitură pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea! Conform unui sondaj realizat de Inscop, la comanda Partidului Național Liberal, Nicușor Dan i-a luat fața Gabrielei Firea, în topul preferințelor bucureștenilor.

Conform sondajului realizat de Inscop în București, în perioada 20-26 iunie, la comanda PNL, Nicușor Dan ar fi votat de 54,5% dintre bucureștenii care au spus că vor veni la vot, iar Gabriela Firea ar fi votată de 45,6% dintre aceștia.

Sondajul indică o diferență de 8,8 puncte procentuale între cei doi candidați, în ipoteza că Nicușor Dan ar fi susținut de PNL, USR-PLUS și PMP, iar Gabriela Firea – de PSD, Pro România și ALDE, informează G4Media.ro.

Procentul bucureștenilor care au indicat că vor veni la vot și au o opțiune este de 67,3% din eșantion.

56,1% dintre respondenți au spus că lucrurile merg într-o direcție greșită în București din punct de vedere administrativ, în timp ce 40,3% au spus că merg în direcția corectă.

Cele mai mari probleme care îi afectează pe bucureșteni sunt, potrivit sondajului Inscop, aglomerația din trafic, poluarea, corupția din administrație, infracționalitatea și scandalurile, mizeria și lipsa parcărilor.

Reamintim că toate partidele au acceptat ca data alegerilor locale să fie 27 septembrie. Până acum există doar doi candidați anunțați oficial: Nicușor Dan (susținut de PNL și USR) și Gabriela Firea (susținută de PSD). Pro România și ALDE nu au anunțat oficial pe cine susțin în această cursă, în timp ce Nicușor Dan a anunțat că are deja și ”susţinerea informală a PLUS şi a PMP şi cred că se va formaliza foarte curând o susţinere oficială”.

Datele din sondajul Inscop au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului fiind de 1120 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Vezi și

Moment teribil trăit de o bătrână de 80 de ani, la spital: ‘Dacă intru, mor fără medicamente, dar mor de Covid’

Scandal de proporții! Zeci de mii de cadre medicale încasează bani stând degeaba, iar pacienții mor în fața spitalelor

Ludovic Orban i-a ‘furat’ blonda lui ‘Grindă’! Mișcare importantă în aparatul guvernamental: După ce a contribuit cu 300.000 de euro, Ana Maria Dimitriu a ajuns consilierul premierului

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare