sursa foto:  aktual24.ro

Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce a pierdut fostul șef PSD

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a încasat o lovitură puternică, după ce Legea recursului compensatoriu a fost abrogată în Parlament.

Dragnea a câştigat 5 săptămâni de libertate ca urmare a controversatei legi, însă dacă actul normativ rămânea în vigoare, fostul șef PSD ar fi avut de câştigat şi mai multe zile de libertate.

Deşi îngropată de Parlament, legea recursului compensatoriu tot va mai produce efecte: deţinuţii aflaţi acum după gratii vor beneficia în continuare de clemenţa statului, însă doar pentru zilele petrecute în puşcărie până la abrogarea legii, nu pentru întreaga pedeapsă. Spre exemplu, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare în 27 mai 2019, informează Adevărul.

Legea care abrogă recursul compensatoriu, adoptată miercuri de Parlament, va fi promulgată zilele viitoare de preşedintele Klaus Iohannis. Prin urmare, Liviu Dragnea va beneficia de recurs compensatoriu (scăderea cu 20% din pedeapsă) doar pentru zilele executate în intervalul mai- decembrie 2019. Dacă legea adoptată de PSD în 2017 ar fi rămas în vigoare, Liviu Dragnea ar fi beneficiat de o scădere cu 20% din întreaga pedeapsă (3 ani şi jumătate) nu doar pentru cele 6 luni trăite la Rahova până acum. Dacă tragem linie, recursul compensatoriu, opera PSD, i-a adus o lună de libertate lui Liviu Dragnea.

Potrivit legii, fiecărui deţinut, indiferent de faptele comise, i se scădeau 6 zile din pedeapsă la fiecare 30 de zile executate. Liviu Dragnea a ajuns la Rahova pe 27 mai, deci a executat până acum 90 de zile din totalul de 3 ani şi jumătate. Aşadar, pentru cele 90 de zile de puşcărie, fostul lider PSD primeşte o reducere de 36 de zile. Pentru restul zilelor pe care le va petrece la Rahova, Liviu Dragnea nu va mai beneficia de recurs compensatoriu, după ce legea a fost abrogată.

Vezi și

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Modul de acordare al voucherelor de vacanță se schimbă-Care sunt noile reguli

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare