sursa foto:  cotidianul.ro

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Dezvăluire Bugetul.ro. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a început marea reorganizare promisă.

Luni, 2 decembrie, în Monitorul Oficial, a fost publicat Ordinul pentru modificarea alin. (1) și (2) ale Art. 4 din Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 149/2016 privind coordonarea activității și delegarea unor competențe în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Vezi și Omul dat afară, de la conducerea MAI, de Marcel Vela încasează o pensie impresionantă

Conform Ordinului lui Marcel Vela, apărut în Monitorul Oficial la începutul acestei săptămâni, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și Relații Internaționale coordonează Direcția generală afaceri europene, Schengen și relații internaționale, precum și Centrul Național SIS. Totodată, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și relații internaționale poate susține în Parlament răspunsurile scrise ale ministrului afacerilor interne.

Bugetul.ro a descoperit că Marcel Vela i-a tăiat din atribuții secretarului de stat pentru relația cu Parlamentul și Relații Internaționale, funcție ocupată în prezent de comisarul-șef Mihai Cătălin Necula.

Anterior, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și Relații Internaționale coordona și Direcția fonduri externe nerambursabile. Însă, conform Ordinului lui Marcel Vela i-a fost luată această atribuție.

Reporterul Bugetul.ro a încercat să-l contacteze telefonic pe ministrul Marcel Vela, pentru a ne oferi mai multe amănunte, însă nu a reușit să ia legătura cu șeful de la Interne.

Recent, ministrul de Interne a BLOCAT concursurile și angajările în MAI

În luna noiembrie, Marcel Vela, a anunţat că angajările în structurile din subordine sunt suspendate, cele mai multe posturi scoase în prezent la concurs fiind pregătite „pentru pile şi relaţii”.

De asemenea, tot atunci, șeful Internelor a precizat că vrea reorganizarea structurilor, care consideră că trebuia făcută de mult, şi vorbeşte despre „o propunere de buget pertinentă” pentru anul viitor.

Întrebat până când vor fi blocate angajările, Marcel Vela a spus că până la finalizarea auditului şi a strategiei de reorganizare.

„Concursurile şi examenele sunt organizate mai mult pentru pile şi relaţii, nu ştiu dacă strict politice, dar în mare măsură da”, a spus Vela.

Până când sunt blocate angajările? „Până vom face auditul, până vom analiza variante de organizare şi restructurare a Minsterului, până vom gândi bugetul pe anul 2020. Până la urmă, această sistare şi această suspendare este şi firească, având în vedere că dorim, pentru 2020, o regândire şi o reorganizare a Ministerului şi o propunere de buget pertinentă şi corectă”, a declarat Marcel Vela.

Vezi și EXCLUSIV Revoluție doar la microfon? Ultimul ordin al ministrului de Interne țintuiește Poliția sub control politic

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare