sursa foto:  mediafax.ro

EXCLUSIV Revoluție doar la microfon? Ultimul ordin al ministrului de Interne țintuiește Poliția sub control politic

Deși a anunțat public că va reforma Ministerul de Interne, ultima decizie a ministrului Marcel Vela menține Poliția Română sub control politic. Marcel Vela a blocat concursurile pentru ocuparea funcțiilor în MAI. Ca atare, pe funcții-cheie vor rămâne în continuare persoane împuternicite.

Marți, ministrul Vela a anunţat că toate au fost suspendate concursurile şi examenele de ocupare a unor funcţii în MAI până când va fi încheiat auditul în instituţie şi până când va fi gândit bugetul pentru 2020. Șeful de la Interne a spus că toate examenele erau organizate pentru pile şi relaţii.

„Evident că, dacă se fac abuzuri sau presiuni politice pe unii sau pe alţii, nu voi fi de acord şi nu voi tolera. (…) Concursurile şi examenele acestea sunt organizate mai mult cred că pentru pile şi relaţii. Nu ştiu dacă strict politice, dar în mare măsură, da”, a afirmat Marcel Vela.

Conform lui Vela, suspendarea examenelor de ocupare a unor funcţii din cadrul MAI va continua până când vor fi regândite toate schimbările care vizează instituţia.

„(Vor fi sistate, n.r.) până vom face auditul, până vom analiza variante de organizare şi restructurare a Ministerului, până vom gândi bugetul pe anul 2020. Această sistare şi această suspendare este firească având în vedere că dorim, pentru 2020, o regândire şi reorganizare a Ministerului şi evident o propunere de buget pertinentă şi corectă pentru 2020”, a mai explicat Marcel Vela.

Vezi și EXCLUSIV Carmen Dan închide ochii la canibalism și execuții! Jocuri de putere

Ordinul lui Marcel Vela, scut pentru împuterniciții din Sistem

Cum la ordinul lui ministrului de Interne, concursurile și examenele de ocupare a unor funcții în MAI au fost blocate, în multe dintre funcțiile-cheie din Poliție vor fi în continuare persoane împuternicite.

În trecut, Bugetul.ro a avertizat că, în interiorul Poliției, se petrec adevărate fratricide. Pentru funcții, polițiștii se execută între ei.

În luna iulie a acestui an, în perioada în care la butoanele Ministerului de Interne era Carmen Dan, Dumitru Coarnă, președintele SNPPC, ne-a declarat că mulți dintre cei împuterniciți sunt „obedienți politici”.

„Normal că mi se pare anormal – ca să fac un joc de cuvinte. Ar trebui umblat printr-o reglementare și să restrângem posibilitatea împuternicirii, pe o singură perioadă de șase luni. După care obligatoriu, în perioada de șase luni, există posibilitatea clară să fie scos postul la concurs și să fie ocupat prin concurs. Lucru care nu s-a dorit, pentru că luăm puterii politice din mâini o pârghie importantă, aceea de a jongla cu această instituție și de a împuternici, pe o perioadă de șase luni, favoriții – în mare parte, sunt obedienți politici”, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

„Este o poveste preluată, nu-i aparține lui Carmen Dan. Fiecare putere politică a agreat-o, pentru că a folosit această instituție în interes politic, pentru a-și împuternici acoliții, obedienții. Am propus nu o dată, de sute de mii de ori să se reglementeze și să se limiteze la o singură perioadă de șase luni, dar nu s-a vrut. Exact (n.r. – se pierde controlul politic). Avem soluții, dar nu se dorește”, ne-a precizat, la acea vreme, liderul de sindicat.

Vezi și EXCLUSIV S-a început destructurarea ‘pe ascuns’ a unei instituții de forță! Mutare ‘în mare liniște’, fără acordul Guvernului Orban?

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare