carmen dan

sursa foto:  libertatea.ro

EXCLUSIV Carmen Dan închide ochii la canibalism și execuții! Jocuri de putere

În cadrul Ministerului Afacerilor Interne au loc jocuri de putere incredibile, care duc la execuții și canibalism între polițiști, pentru funcții-cheie. Șefa MAI, Carmen Dan, lasă să se întâmple toate aceste abuzuri, deși, printr-o schimbare legislativă, le-ar putea stopa. Este vorba despre împuterniciții din Poliție.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, a acceptat să ne vorbească despre acest subiect vechi, dar actual și care macină pe interior Poliția Română.

Președintele SNPPC este de părere că nu se dorește o reglementare în acest sens, pentru că, în mare parte, mulți dintre cei împuterniciți sunt „obedienți politici”.

„Normal că mi se pare anormal – ca să fac un joc de cuvinte. Ar trebui umblat printr-o reglementare și să restrângem posibilitatea împuternicirii, pe o singură perioadă de șase luni. După care obligatoriu, în perioada de șase luni, există posibilitatea clară să fie scos postul la concurs și să fie ocupat prin concurs. Lucru care nu s-a dorit, pentru că luăm puterii politice din mâini o pârghie importantă, aceea de a jongla cu această instituție și de a împuternici, pe o perioadă de șase luni, favoriții – în mare parte, sunt obedienți politici”, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Șeful SNPPC ne-a precizat că povestea împuternicilor „nu-i aparține lui Carmen Dan”, dar că nici actuala putere politică nu dorește rezolvarea ei.

Vezi și SURSE! „Caracatița” din „ograda” lui Carmen Dan: Sume fabuloase, pentru a fi puși șefi!

„Este o poveste preluată, nu-i aparține lui Carmen Dan. Fiecare putere politică a agreat-o, pentru că a folosit această instituție în interes politic, pentru a-și împuternici acoliții, obedienții. Am propus nu o dată, de sute de mii de ori să se reglementeze și să se limiteze la o singură perioadă de șase luni, dar nu s-a vrut. Exact (n.r. – se pierde controlul politic). Avem soluții, dar nu se dorește”, ne-a spus liderul de sindicat.

Totodată, Dumitru Coarnă a confirmat, pentru Bugetul.ro, faptul că, din cauza acestor împuterniciri, se fac execuții între polițiști.

Bugetul.ro a încercat în această săptămână să o contacteze telefonic pe Carmen Dan, pentru a discuta despre problema împuternicirilor, însă șefa MAI nu ne-a răspuns.

DENUNȚURI la DNA 

Conform surselor bine informate ale Bugetul.ro, polițiștii au început să se trezească cu plângeri penale la Direcția Națională Anticorupție, puse la cale de alți colegi.

Astfel, oamenii legii sunt forțați fie să se retragă din funcțiile de conducere pe care le ocupă, fie din concursurile desfășurate în vederea ocupării unor posturi-cheie.

Chiar Carmen Dan ar fi cerut execuții

În spațiul public au apărut informații, săpămâna aceasta, conform cărora însăși Carmen Dan ar fi cerut execuții, după cum am scris AICI.

Astfel, șefi de structuri de elită din Ministerul Afacerilor Interne ar fi amenințați cu DNA, dăcă nu părăsesc funcțiile deținute.

Vezi și Denunțuri pe bandă rulantă cerute de Carmen Dan! Amenințări cu cătușe în MAI

În iunie 2018, la nivelul Ministerului de Interne, din 12.000 de posturi, aproape 2.000 erau ocupate prin împuternicire.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare