sursa foto:  stiri.botosani.ro

Lovitură pentru Liviu Dragnea! ÎCCJ a respins contestația în care solicita anularea condamnării de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive

Liviu Dragnea a primit încă o lovitură. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a respins contestația în care solicita anularea condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

 

 

 

 

„Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestator, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 340 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

Avocaţii lui Dragnea au susţinut în sala de judecată că faptele pentru care a fost condamnat fostul lider al PSD s-ar fi prescris, invocând în acest sens o decizie a Curţii Constituţionale.

Liviu Dragnea a fost condamnat în acest dosar în mai 2019 la trei ani şi şase luni de închisoare, din care a executat efectiv doi ani, fiind eliberat condiţionat în iulie 2021.

Fostul lider social-democrat mai este judecat în alte două cauze, respectiv dosarul Tel Drum şi dosarul privind vizita în SUA, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare