Ludovic Orban a reacționat după lovitura primită din Parlament: ‘Lumea îi va judeca. Mi se pare o lipsă de respect’

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, luni, după şedinţa Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, că va respecta programul stabilit pentru învestirea Guvernului.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis ca audierea candidaţilor la funcţia de ministru să aibă loc marţi şi miercuri, iar lunea viitoare să aibă loc plenul comun în care să se supună votului învestirea Guvernului Orban.

„Am anunţat din capul locului că, neavând majoritate în Birourile permanente reunite, aşteptarea noastră este limitată ca ei să ţină cont de argumentele mai mult decât solide pe care le-am formulat pentru a susţine propunerea calendarului de învestitură pe care am făcut-o. Asta este, lumea îi va judeca. Dacă în ciuda acestor argumente şi a acestor urgenţe majore pe care le-am prezentat, dacă în ciuda cutumelor pentru guvernelor lor, ei din nişte calcule electoraliste şi politicianiste, să nu le spun de altă natură, decid un alt calendar de învestitură, asta e. Vom merge pe calendarul care este hotărât de Birourile permanente reunite, în conformitate cu Constituţia şi cu regulamentul şedinţelor comune şi vom obţine învestitura Guvernului atunci când va avea loc votul în plen”, a afirmat Orban, după ce a participat la şedinţa conducerii Parlamentului, scrie agerpres.ro.

Vezi și:

Proiect bombă- Mii de români vor primi bani din partea statului

Detalii neștiute- Cine este, cu adevarat, consulul lui Dacian Cioloș

Vești importante pentru toate mamele din Romania – Cum puteti primi mai mulți bani

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare