Vești importante pentru toate mamele din România- Cum puteți primi mai mulți bani

Anunț important pentru toate mamele din România! Acestea își vor putea majora veniturile atunci când se află în concediu de creștere al copilului.

 

Totul este prevăzut într-un proiect de lege, care a trecut în mod tacit de Senat. Potrivit acestuia, mamele aflate în concediu își pot majora venitul lucrând ca bone. Astfel, acestea se pot angaja la o firmă ca bonă sau pot practica acest job pe cont propriu.

Este vorba despre Propunerea legislativă pentru modificarea si completarea legii nr.167 din 2014 privind exercitarea profesiei de bonă, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru ca legea să intre în vigoare trebuie să fie aprobată și de Camera Deputaților. Ulterior, aceasta va fi promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.

Legea arată că mamele “care au unul sau doi copii și beneficiază de concediu de creștere a copilului, conform legii, pot primi un copil în îngrijire, altul decât cel propriu/cei proprii, în calitate de bone”.

Femeile care se vor angaja ca bone vor primi, lunar, de la stat, salariul minim pe economie. Banii vor fi asigurați de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Vezi și:

Detalii bombă- Cui dă Poliția mii de euro lunar

Vești bune pentru români- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare

Veste uriașă- Mai mulți bani pentru o categorie de angajați

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare