lege

Veste uriașă- Mai mulți bani pentru o categorie de angajați

Vești uriașe pentru o categorie de angajați! Potrivit unui proiect de lege depus in Parlament, aceștia vor primi,anual, două salarii în plus.

Conform proiectului legislativ, personalul didactic de predare din invatamantul de stat beneficiaza anual de doua salarii minime brute, din fonduri alocate de la bugetul de stat pentru dezvoltare profesionala si evolutie in cariera, precum si pentru achizitionarea de materiale didactice si curriculare necesare procesului instructiv-educativ.

In conditiile in care salariul minim brut e 2.080 lei, profesorii ar trebui sa primeasca suma de 4.160 de lei pe an pentru dezvoltarea personala si materiale didactice.

„Pentru sustinerea si gestionarea calitatii actului educational, pentru mentinerea sanatatii copiilor este nevoie ca personalul suport, sa beneficieze, o data la 2 ani, de cursuri de perfectionare sau de igiena. In prezent aceste cursuri sunt platite, in cele mai multe cazuri, din fonduri personale”, peste mentionat in expunerea de motive.

Mai mult, la articolul 245, dupa alineatul (8) se introduce un nou alineat care precizeaza ca, de formarea profesionala continua va beneficia personalul didactic din invatamant si, prin derogare, poate beneficia personalul didactic auxiliar si cel nedidactic

Vezi și:

Veste bombă! Se dau noi tichete- Cine sunt beneficiarii

Veriga lipsă a fost găsită! Legătura dintre Dan Barna și serviciile secrete/Cum a fost fabricat USR-ul

Sorina Matei o dă în vileag pe Laura Codruța Kovesi! Mesajul primit de la fosta șefă DNA

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare