sursa foto:  digi24.ro

Ludovic Orban anunță schimbarea legii! Mutarea pe care o pregătește șeful Guvernului

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că va schimba legea. Șeful Executivului a propus decuplarea cuantumului amenzilor de salariul minim printr-un proiect de lege, susţinând însă că se va găsi o soluţie pentru plafonarea punctului de amendă şi pentru anul 2020.

„Ştiu că este îngheţat. Asta a fost practica de îngheţare, să nu ţină cont de salariul minim. Aici, mai degrabă, aş veni cu un proiect de lege în care să nu mai legăm de salariul minim amenzile, pentru că s-a dovedit că dacă a fost necesară prorogarea timp de doi ani de zile a creşterii amenzilor în funcţie de salariul minim înseamnă că legarea acestor amenzi de salariul minim nu a funcţionat. Vom lua o decizie privitor la această problemă”, a afirmat Orban.

După ce un jurnalist l-a atenţionat că dacă nu se ia rapid o decizie la nivel de guvern, punctul de amendă va creşte automat de la 1 ianuarie 2020, Orban a spus: „O să găsim o soluţie”.

Punctul de amendă are o valoare de 10% din valoarea salariului minim brut pe economie. Guvernul PSD a decis să plafoneze punctul de amendă la 145 de lei, în 2017 şi 2018.

Vezi și

EXCLUSIV Revoluție doar la microfon? Ultimul ordin al ministrului de Interne țintuiește Poliția sub control politic

Vești bune- Apare un nou serviciu pentru cei care dețin carduri

Lovitură pentru un lider PSD-I se cere demisia

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare