sursa foto:  infomures.ro

Ludovic Orban, declarații despe alegerile parlamentare! Care va fi procedura de vot pentru persoanele aflate în izolare sau carantină

Premierul Ludovic Orban explică procedura de vot de la alegerile parlamentare pentru persoanele aflate în izolare sau carantină. Orban dă asigurări că măsurile de carantinare nu vor împiedica exercitarea dreptului de vot.
„Există o oarecare îngrijorare a cetăţenilor cu privire la exercitarea dreptului la vot. În toate localităţile carantinate în data de 6 decembrie cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot. Nu vor exista restricţii în privinţa deplasării la secţiile de vot. Toţi cetăţenii care se află în izolare sau carantină îşi vor putea exercita dreptul la vot prin intermediul urnelor mobile”, a declarat Orban.

Potrivit premierului. procedura se va stabili prin decizie a BEC, iar dacă va fi nevoie de reglementări suplimentare se va interveni de la nivelul Guvernului.

Ludovic Orban l-a felicitat pe ministrul Aurescu pentru organizarea unui număr suficient de secţii de votare în afara ţării. „În diasporă am reuşit să obţinem deschiderea unui număr mare de secţii de votare şi va exista posibilitatea exercitării dreptuli de vot. Suntem în discuţii cu autorităţile să permită deplasarea în vederea exercitării dreptului de vot”, a mai explicat Orban.

Citește și:

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Vești pentru pensionari! Cine sunt cei care vor avea de pierdut în urma recalculării

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare