sursa foto:  zf.ro

Ludovic Orban, despre traficul de persoane: ‘Vă asigur că Ministerul de Interne, Ministerul de Justiţie, toţi cei care au atribuţii în acest domeniu s-au concentrat pentru a intensifica lupta împotriva traficului de persoane’

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că bătălia contra traficului de persoane trebuie dată pe toate planurile, iar cauza principală a acestui flagel rezidă în sărăcie şi lipsa de educaţie.

„Este un păcat să faci rău unui om, este un mare păcat să faci rău unui om mai slab, dar este un păcat de neiertat aproape să faci rău unor fiinţe, unor copii, unor adolescenţi care nu au forţa de a se apăra, care nu au posibilitatea efectivă de a se apăra. Bătălia contra traficului de persoane este o bătălie pentru fiecare om care poate fi salvat şi, din păcate, această bătălie este o bătălie care trebuie dată pe toate planurile.

Cauza principală a traficului de persoane rezidă în condiţiile de viaţă, în sărăcie, în cultura sărăciei, în lipsa de educaţie şi în nereuşita noastră de a putea asigura condiţii decente de viaţă şi şansa la educaţie în viaţă pentru fiecare copil, indiferent din ce familie provine”, a afirmat liderul PNL, la evenimentul organizat, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Fostul premier a spus că, în mandatul său, Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei şi toţi cei care au atribuţii în acest domeniu s-au concentrat pentru a intensifica lupta împotriva traficului de persoane.

„Nu am avut foarte mult timp, dar pot să vă asigur că Ministerul de Interne, Ministerul de Justiţie, toţi cei care au atribuţii în acest domeniu s-au concentrat pentru a intensifica lupta împotriva traficului de persoane. Faptul că astăzi practic se semnează un acord, un parteneriat între Primăria Generală a Capitalei, Biserica Ortodoxă Română, Agenţia de Luptă împotriva Traficului de Persoane este un lucru de aplaudat şi sunt convins că va da rezultate deosebite în ceea ce priveşte readucerea la o viaţă cât mai normală a victimelor traficului de persoane”, a adăugat Orban.

El a menţionat că, de la începutul carierei politice, este un susţinător clar al Parteneriatului strategic dintre SUA şi România.

„În ceea ce mă priveşte, în ceea ce priveşte relaţiile cu Statele Unite ale Americii sunt încă de la începutul carierei mele politice un susţinător clar al Parteneriatului strategic dintre SUA şi România, o dezvoltare constantă a acestui parteneriat care să ducă cu adevărat la rezultate foarte bune pentru cetăţenii români şi evident pentru cetăţenii americani. Am avut onoarea şi bucuria să lucrăm timp de un an şi o lună de zile cu Ambasada Statelor Unite ale Americii şi cu domnul ambasador Adrian Zuckerman. A fost o colaborare foarte intensă, foarte apropiată şi plină de roade care se vor vedea”, a precizat Orban, informează agerpres.ro

Citește și:

Operațiune demarată de Guvernul PNL: ‘Cotețele de găini’ ce vor fi instalate în spitale!

Vești importante pentru toți românii: Anul 2021 vine cu noi scumpiri la curentul electric

Legea a fost promulgată! Vestea mult așteptată de angajații români

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare