sursa foto:  romaniatv

Ludovic Orban, după decizia CCR: Probabil numărul de cazuri ar fi fost de 10 sau de 20 de ori mai mare! Am apărat viața și sănătatea populației

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit în ședința de guvern despre măsurile de izolare și carantinare pe care le-a luat până în prezent. El a continuat să critice decizia Curții Constituționale și a spus că fără măsurile luate de autorități numărul cazurilor de bolnavi COVID-19 ar fi fost de 10 sau chiar 20 de ori mai mare.

„Curtea Constituțională ne-a lăsat fără instrumentul de a lua deciziile de izolare la domiciliu, de carantinare în spații instituționalizate.

Cum am fi putut reacționa în cazuri precum Suceava? Pe de o parte carantinarea a oprit răspândirea în alte localități și a permis revenirea la o situație mai bună în timp relativ scurt.

Vă spun că exista cadrul legal și înante.

Unde am fi fost dacă n-am fi putut să luăm aceste măsuri? Noi am avut o expunere uriașă pentru persoanele care au venit din țări cu un focar foarte ridicat.

Probabil numărul de cazuri ar fi fost de 10 sau de 20 de ori mai mare.

Am apărat viața și sănătatea populației.

Cred că orice instituție trebuie să se comporte responsabil, nu să facă jocuri politice și să pună bețe în roate”, a declarat premierul României, Ludovic Orban, în ședința de Guvern de luni.

Citește și:

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare