sursa foto:  transporturiromania.ro

Ludovic Orban schimbă legea! Hotărâre de Guvern pentru cei care vor să obțină permisul auto

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne a fost pusă în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern semnată de premierul Ludovic Orban și care completează Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 876 din 26 octombrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, Guvernul Orban a decis ca valabilitatea școlii de șoferi să se prelungească cu echivalentul perioadei în care a acționat starea de urgenţă, de asediu, de mobilizare, de alertă sau de război, care a avut ca efect suspendarea activității de examinare în vederea obținerii permisului de conducere.

Această completare vine pentru a-i ajuta pe cei cărora le-a expirat școala de șoferi în perioada stării de urgență.

,,Valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică prevăzută la art. 36 se prelungește cu echivalentul perioadei în care a acționat starea de urgenţă, de asediu, de mobilizare, de alertă sau de război, care a avut ca efect suspendarea activității de examinare în vederea obținerii permisului de conducere.”, se arată în articolul pe care Guvernul Orban vrea să-l adauge în legislația actuală.

Conform Articolului 36 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 876 din 26 octombrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, „cursul de pregătire teoretică și practică în vederea susținerii examenului pentru obținerea permisului de conducere este valabil un an de la data absolvirii”.

Vezi și

Combinație liberală: Din stomatolog de comună, a fost ‘cocoțată’ șefă de spital!

Statul german părtaș la momentele de groază prin care trec muncitorii români din industria cărnii. ‘Nu sunt vreun secret de stat. Cu toții le cunosc’

EXCLUSIV Ordin de retragere a Poliției de pe străzi! Au dispărut echipajele fixe (foto)

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare