sursa foto:  romaniatv.net

‘Mâna dreaptă’ a lui Florin Cîțu simte victoria pentru șefia PNL: ‘Va fi președinte, absolut niciun dubiu’

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, se arată convins că Florin Cîţu va fi, începând de sâmbătă, preşedinte al PNL. El spune că speră ca USR PLUS ”să îşi regăsească înţelepciunea” şi să revină în alianţă alături de PNL cu Florin Cîţu premier. În caz contrar, Vîlceanu nu exclude ideea unui guvern cu susţinere minoritară în Parlament.

”Eu nu am niciun dubiu că Florin Cîţu va fi preşedinte, absolut niciun dubiu. Şi ştiţi de ce? Pentru că eu am trecut prin multe congrese până acuma şi am văzut multe, dar un congres mai clar decât ăsta, să ştiţi foarte rar se întâmplă”, a declarat Dan Vîlceanu, marţi seară, la Digi 24.

Vîlceanu, care este un apropiat al lui Cîţu, susţine că este ”zdrobitor” faptul că  40 de filiale judeţene sau de sector cu votat moţiunea propusă de premier şi peste 30 dintre acestea au votat exclusiv moţiunea acestuia.

El susţine că faptul că premierul ”şi-a asumat dezvoltarea ruralului din România”, atunci când a adoptat Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, cu ”riscul de a-şi pierde funcţia”.

Întrebat dacă în opinia sa viitoarea guvernare va fi una alături de USR PLUS sau una cu susţinere minoritară, Vîlceanu spune că ambele variante pot fi luate în calcul. 

”Există ambele variante. Să fim realişti! După congresul USR PLUS (…) s-ar putea să fie o discuţie în interiorul USR PLUS şi să ajungă la concluzia că trebuie să participe la guvernare. România nu are altă variantă, în momentul ăsta, decât asta, sau un guvern minoritar, căci noi guvern cu PSD nu facem. Ştiţi cum e asta cu susţinerea? Noi vom merge în Parlament cu miniştrii pe portofoliile lăsate libere de USR. Ne-ar plăcea, într-un fel, să vină USR înapoi şi să nu avem toată această discuţie. Dacă nu va veni, atunci vom merge în Parlament, vom propune miniştri şi vom vedea ce se va întâmpla”, adaugă Vîlceanu.

El exclude posibilitatea demisiei lui Florin Cîţu pentru ca USR să revină în Guvern şi speră ca USR PLUS să îşi ”regăsească înţelepciunea”.

”Începând de sâmbătă, Florin Cîţu va fi preşedintele partidului şi mi s-ar părea foarte complicat, şi pentru cei care fac scenarii, dar mai ales pentru cei de la USR PLUS, să vină după ce un om a fost validat de tot partidul să spună «eu vreau pe altcineva de la PNL». Nu mai ai cum să faci chestia asta. Dacă faci chestia asta înseamnă că îşi convine mai tare să stau cu AUR în alianţă”, mai declară Dan Vîlceanu.
Dan Vîlceanu a menţionat că vizează funcţia de secretar general PNL, conform news.ro
Citește și:

Dan Vîlceanu reacționează în urma anchetei DNA: ‘Noi am primit aceste vaccinuri în baza alocărilor făcute de Comisia Europeană pentru vaccinuri, deci nu le-am luat așa’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare