sursa foto:  playtech.ro

Marcel Ciolacu a răbufnit: ‘Trebuie să ieșim din cercul vicios al austerității în care ne afundă Cîțu și ceilalți membri ai Guvernului’

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că ‘datoria publică a României în acest moment este 100 de miliarde de euro’. El a transmis că PSD a făcut un buget pentru oameni, nu pentru clientela politică, pentru viaţa românilor, pentru sănătatea lor, pentru educaţia copiilor lor, pentru creşterea nivelului de trai şi pentru a ajuta firmele să treacă prin această criză.  

„Spre deosebire de Cîţu şi ai lui, noi venim cu un buget de dezvoltare, nu cu un buget de îngheţare. (…) Intrăm cu un deficit din anul 2020 de 130 de miliarde lei. Este un deficit istoric. (…) Datoria publică a României în acest moment este 100 de miliarde de euro. În ultimul an şi 3 luni au reuşit o datorie publică a ultimilor 20 de ani adunaţi, până să vină acest tandem la guvernare. Trebuie să ieşim din cercul vicios al austerităţii în care ne afundă Cîţu şi ceilalţi membri ai Guvernului. (…) Calea corectă este calea dezvoltării”, a adăugat Marcel Ciolacu.

El a explicat că în bugetul construit de PSD nu cresc şi nu se introduc taxe, dar este „foarte important” ca taxele existente să fie plătite de toată lumea.

„PSD a lăsat, când a plecat de la guvernare, în 2019, arierate de 21 de miliarde. În acest moment, au arierate de 33 de miliarde pe 2020. (…) Se estimează o evaziune fiscală la colectarea de TVA de 6 miliarde de euro. De asemenea, Consiliul Fiscal ne-a anunţat că se estimează o evaziune fiscală din toate domeniile şi din munca la negru de aproximativ 10% pe anul 2020, asta înseamnă în jur de 100 de miliarde de lei. Nu în ultimul rând, trebuie să reducem deficitul bugetar uriaş pe care l-a făcut Cîţu în 2020, respectiv 9,9%. Dacă ţinem cont de Comisia Europeană şi de scrisoarea adresată domnului Cîţu de către Comisia Europeană, din cei 9,9%, 1% a alocat pentru combaterea COVID şi stimuli în economie. Suntem pe ultimul loc din Uniunea Europeană şi pe bună dreptate şi Comisia Europeană şi noi politicienii şi românii întrebăm de ce avem o diferenţă de deficit de 8,9%. Venim cu o propunere cu un deficit de 7,26% şi cu o creştere economică de 4%, exact cum ne-a recomandat şi Comisia Europeană şi toate organismele financiare internaţionale. (…) Domnul Cîţu va veni cu un deficit de 7% şi cu o creştere economică de 4,3%. Cu alte cuvinte, va continua să ne mintă pe toţi”, a spus Ciolacu.

Între obiectivele principale ale bugetului construit de PSD pentru anul 2021 sunt stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2, revenirea economică sustenabil prin investiţii masive din toate sursele de finanţare, prin consum crescut şi prin stimularea exportului, bani mai mulţi la buget, stimularea muncii şi creşterea veniturilor angajaţilor cu salarii micii şi medii, facilităţi pentru firmele care măresc substanţial veniturile angajaţilor, un pachet de stimuli pentru creşterea natalităţii, programe pentru siguranţa locurilor de muncă.

PSD mai propune un program de relansare a producţiei „fabricat în România”, măsuri pentru refacerea unor industrii competitive, nu vânzarea „pe nimic” a celor mai importante companii ale statului român în perioadă de pandemie, a mai spus liderul partidului.

„În domeniul agricol avem pentru prima oară, pe 10 luni, un deficit de minus 1,5 miliarde de euro. Cu alte cuvinte a fost neglijată total industria alimentară din România. (…) Vom arăta şi de unde vor veni aceste suplimentări de buget, respectiv la Sănătate de 30%, la Educaţie de 18% şi la investiţii de 18% – le vom tăia de la actualii politruci, de la Parlament, de la bugetul de funcţionare, de la domnul Cîţu din Fondul de rezervă al prim-ministrului, folosit de domnul Orban numai în scop electoral şi de la Ministerul de Finanţe din capitolul ‘Acţiuni generale'”, a indicat Marcel Ciolacu, informează agerpres.ro

Citește și:

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare