sursa foto:  agerpres.ro

Marcel Ciolacu anunță majorarea salariului minim- Cine sunt ce care vor primi același salariu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi majorarea salariului minim cu 10%. Pentru salariații din construcții, agricultură și industria alimentară salariile vor rămâne, pentru moment, la fel. 

„Calculele prezentate în această dimineață de Ministrul Finanțelor arată că,  în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industria alimentară ar fi putut scădea. Eu nu sunt de acord cu acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu.

„Astăzi, majorăm cu 10% salariul minim general, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut pe lună, așa cum am promis, pentru a proteja veniturile salariaților din România. Acest Guvern nu va renunța la prioritatea de a crește salariul minim și ne dorim să existe o altă treaptă de creștere în 2024, pe care o vom discuta, evident, cu partenerii sociali.

Calculele prezentate în această dimineață de Ministrul Finanțelor arată că,  în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industria alimentară ar fi putut scădea. Eu nu sunt de acord cu acest lucru! Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă! Drept urmare, am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanță care vizează aceste categorii. Ministerele de resort vor reanaliza textul. Până atunci, toate salariile din construcții, agricultură și industria alimentară vor rămâne la fel”, a spus Marcel Ciolacu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare