sursa foto:  agerpres.ro

Marcel Ciolacu arată cu degetul spre toate guvernele postdecembriste: ‘Îmi pare rău că actualul Guvern și actuala coaliție trebuie să răspundă pentru lucruri care trebuiau să le facă alții în 30 de ani’

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, co-lider al coaliției de guvernare, a vorbit despre actualele greve sindicale.

 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că îi pare rău că actualul Guvern şi actuala coaliţie de guvernare trebuie să răspundă pentru lucruri care trebuiau făcute de alţii în 30 de ani.

 

Îmi pare rău că actualul Guvern şi actuala coaliţie trebuie să răspundă pentru lucruri care trebuiau să le facă alţii în 30 de ani, dar în acest moment avem un angajament politic că aceste lucruri se vor întâmpla. Totuşi, este un acord pe care l-am semnat împreună cu domnul prim-ministru, care are şi calitatea de preşedinte al PNL, iar eu, ca preşedinte al PSD, în care ne-am asumat tot ceea ce am promis, şi am şi făcut o parte şi cred că lucrurile aşa se vor întâmpla, pentru că niciun om politic nu îşi permite când îşi asumă un astfel de lucru să facă altfel.

”Cu ministrul Muncii o să definitivăm grila care va intra în noua lege a salarizării

Cred în continuare că în perioada următoare cei mai importanţi sunt copiii şi să liniştim părinţii şi să depăşim această perioadă. Pe urmă, până pe 15 iulie, aşa cum ne-am angajat, împreună cu ministrul Muncii o să definitivăm grila care va intra în noua lege a salarizării„, a spus Ciolacu, întrebat cum comentează faptul că greva din învăţământ nu s-a terminat.

El a adăugat că este „un lucru corect” faptul că sindicatele nu mai vin la alte negocieri cu Guvernul, ci aşteaptă să vadă memorandumul promis.

Întrebat dacă Guvernul poate să facă mai mult decât până acum, adică să dea o ordonanţă prin care să fie mărite salariile în învăţământ, Ciolacu a spus: „Nu poţi să dai o ordonanţă care să se refere la o lege viitoare”, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare