sursa foto:  mediafax/andreea-alexandru

Marcel Ciolacu, despre demisia lui Lucian Heiuș de la ANAF: Dacă a luat această decizie, înseamnă că a existat o problemă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat miercuri dacă demisia lui Lucian Heiuş de la şefia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a însemnat că există o problemă privind încasările la buget, că a existat o problemă, „dacă prim-ministrul a luat această decizie”.

„Dacă prim-ministrul a luat această decizie, înseamnă că a existat o problemă”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri la Parlament dacă e de părere că a existat o problemă privind încasările la buget în contextul demisiei şefului ANAF Lucian Heiuş.

Şeful Agenţie Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Lucian Heiuş a demisionat din funcţie, la un an de la numire, iar postul său urmează să revină unui reprezentant al PSD.

„Regret că nu pot duce până la capăt procesul de modernizare a ANAF şi proiectele începute acum şi sper ca viitorul preşedinte să continue proiectele de digitalizare ale instituţiei”, a afirmarât Heiuş care a subliniat şi că, în mandatul său, ANAF „a deschis căi de acţiune către zone de evaziune care n-au mai fost abordate până acum”.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că l-a demis pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi că a luat act de demisiile şefilor ANAF şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Şeful Guvernului a mai spus că este nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice aşteptate de cetăţeni.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare