sursa foto:  agerpres.ro

Marcel Ciolacu, despre dorința PNL de comasarea alegerilor: ‘Cred că este bine să avem o discuție. Eu nu funcționez să începem să gândim cu ceva care este în mijloc. De obicei, plec de la capete’

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ideea liberalilor de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare trebuie discutată în coaliţia de guvernare, adăugând că social-democraţii nu şi-au făcut încă o opinie pe acest subiect.

Ciolacu a fost întrebat care este poziţia PSD în legătură cu ideea liberalilor de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare.

Cred că este bine să avem o discuţie. Nu ne-am făcut o opinie pe acest subiect. (…) Sunt nişte recomandări şi ale Comisiei de la Veneţia, ştiu că e şi o decizie a CCR, de aceea e o temă nouă. Ştiu că în 2024 avem toate alegerile. Începem cu europarlamentare şi terminăm cu cele pentru funcţia de preşedinte. Aşa sunt cronologic. Eu nu funcţionez să începem să gândim cu ceva care este în mijloc. De obicei, plec de la capete„, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni despre comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare că există suficiente argumente, inclusiv de natură constituţională, pentru promovarea unui astfel de proiect, care probabil va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat şi agreat în coaliţie.

Atât timp cât se discută acest proiect, este evident că există – din punctul nostru de vedere – suficiente argumente şi de natură constituţională să promovăm un asemenea proiect. Probabil că el va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat în coaliţie şi agreat cu partenerii social-democraţi şi cei de la UDMR. Considerăm că ar putea fi o idee pe baza căreia am putea să ajutăm foarte mult procesul electoral din anul 2024 şi cred că ar fi oarecum prematur să discutăm detaliile acestui proiect înainte de a fi discutat şi asumat, bineînţeles, în cadrul coaliţiei„, a afirmat Stroe după şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare