sursa foto:  agerpres.ro

Marcel Ciolacu îi liniștește pe români cu privire la plafonarea prețurilor la energie: ‘Este prioritatea zero a Guvernului, pe lângă pandemie, categoric’

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că adoptarea Ordonanței de Urgență în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie pentru consumatorii casnici și necasnici reprezintă o prioritate pentru Guvern.

Potrivit acestuia, proiectul de act normativ va fi lansat luni în dezbatere publică, urmând a fi aplicabil începând cu data de 1 februarie. Liderul PSD a precizat că forma finală a proiectului va fi discutată în cadrul unei întrevederi on-line pe care o va avea, luni, cu preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu.

„Luni, ca să fie aplicabilă de la 1 februarie această plafonare, să se intre în transparenţă şi, pe urmă, o să mai avem o discuţie despre ce vom face de la 1 aprilie încolo, eu rămânând la părerea că va trebui să venim cu o reglementare a preţurilor pentru şase luni, lucru care s-a mai întâmplat în Europa. Sunt vreo 15 state europene care în momentul acesta au preţul reglementat. (…) Sau ajunge prim-ministrul la o concluzie cu producătorii şi furnizorii de energie electrică şi gaze. Este prioritatea zero a Guvernului, pe lângă pandemie, categoric”, a afirmat președintele PSD.

Marcel Ciolacu susține că actul normativ va avea prevederi referitoare și la sprijinul acordat întreprinderilor mici și mijlocii.

„Noi nu vorbim doar de facturile noastre de acasă, care ne-au speriat, indiferent cât câştigăm. Este vorba şi de economia românească, iar Ordonanţa de Urgenţă pentru prima oară se adresează şi IMM-urilor. 90% dintre IMM-urile din România sunt cu capital românesc”, a adăugat Ciolacu, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a răbufnit: ‘Nu pot să accept ca statul român să fie proprietar la Hidro, la Romgaz și să venim cu oferte care vor distruge industria românească, numai ca aceste companii să facă profit’

Marcel Ciolacu, surprins de ieșirea lui Mihai Tudose la adresa lui Virgil Popescu: ‘Nu a fost una pentru o normalitate’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare