sursa foto:  qmagazine.ro

Marcel Ciolacu reacționează în cazul lipsei de citostatice din spitale: ‘Asta este crimă! Au murit mai mulți oameni decât era normal să moară în această perioadă’

Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre scandalul de la Institutul Oncologic din Capitală care se confruntă cu o lipsă gravă de citostatice, necesare în cazul tratării bolnavilor de cancer.

 

Potrivit liderului PSD, lipsa acestor medicamente este o crimă, pentru că dacă un astfel de bolnav nu își primește tratamentul, el nu are nicio șansă.

„De peste un an de zile, le spunem că bolnavii cronici nu au acces la spitale, la tratamentul din spitale, pentru că au transformat anumite spitale în spitale COVID. Au venit statisticile internaționale și ne-au plasat pe locul 10 mondial la mortalitate excesivă.

Asta înseamnă că am ieșit din statistici – au murit mai mulți oameni decât era normal să moară în această perioadă, nu neapărat de COVID. Au murit și de bolile cronice. Și acum aflăm că de o lună de zile Institutul Oncologic din România nu mai are citostatice. Asta este crimă!

Un bolnav de cancer, mai ales copiii, unde mortalitatea este mai ridicată, dacă nu are citostatice nu are nicio șansă. Boala evoluează foarte repede – am ajut astfel de cazuri și în familie. Și m-am uitat astăzi la premierul Cîțu. Dacă ești prim-ministru de paie și miniștrii nu te informează, Guvernul României nu funcționează.

Pentru că există vice-premierul care are în subordine Ministerul Sănătății și trebuie să-l informeze direct pe primul-ministru ce se întâmplă în ministerele pe care le coordonează. Tu spui de parcă nu ai nicio vină că nu ai știut acest lucru.

Problema nu e dacă tu ai știut sau nu ai știut, ci ceea ce e foarte grav că nu ai știut. Problema e că mor oamenii”, a spus Marcel Ciolacu, la Punctul de întâlnire, conform antena3.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare