sursa foto:  psnews.ro

Marian Ceaușescu îl va lua în vizor pe Florin Cîțu? Adrian Năstase: ‘El va fi întâmpinat de Marian Ceaușescu cu strigătul său obișnuit – „Penalule”?’

Fostul președinte al PSD și premier al României, Adrian Năstase, a reacționat după ce în spaţiul public s-a aflat că premierul Cîţu a fost condamnat la două zile de închisoare şi amendat, în SUA, după ce a fost prins băut la volan, ”În aceste condiții, actuala coaliție nu-și poate permite să-l susțină pe actualul premier în funcție fără să-și piardă complet credibilitatea”.

„PNL și USR au inventat un gen nou – „penal”. În noile cărți de identitate, la rubrica gen, unii ar putea trece „penal”. E vorba de o ștampilă politică – sunt conștient – cu un impact public foarte puternic. Realizați însă că, după aflarea condamnării lui Florin Cîțu în SUA, de fiecare dată când acesta va merge la întruniri publice, inclusiv în campania internă din PNL, el va fi întâmpinat de Marian Ceaușescu cu strigătul său obișnuit – „Penalule”?”.

Blocarea desemnării lui Dragnea la funcția de premier s-a făcut prin invocarea legii 90/2001. Se discută acum și de art. 17 din Codul administrativ. Discuții tehnice – a existat în cazul lui Cîțu o infracțiune? A existat o condamnare? Cert este că reținerea sa la poliție a fost confirmată ca pedeapsă penală de un judecător.

În aceste condiții, actuala coaliție nu-și poate permite să-l susțină pe actualul premier în funcție fără să-și piardă complet credibilitatea. Același lucru este valabil pentru Iohannis. Sunt cei care au inventat sintagma Fără penali în funcții publice.

Justiția divină intervine uneori în guvernare”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Citește și:

Florin Cîțu acuză că este victima unui joc politic: ‘E interesant că apare această informație acum când este competiția internă PNL’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare