sursa foto:  voanews.com

Medic: ‘Pacienții cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Va fi din rău în mai rău’

Directorul Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara atrage atrage atenția că, acum medicii nu luptă doar cu boala în sine, ci și cu inconștiența multor pacienți care „cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos”.

La Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara mai sunt libere doar câteva paturi pentru pacienții infectați cu SARS Cov 2, în timp ce Spitalul CFR, unitate suport, începe să primească tot mai mulți pacienți cu forme ușoare ale bolii. Potrivit medicilor, aproximativ 70% dintre cei care au ajuns în ultima vreme în spital sunt cei care cred în teoria conspirației.

„La Babeș mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a declarat pentru sursa citată Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, conform Digi24.ro.

Medicii spun că tot efortul depus până acum este anulat de iresponsabilitatea oamenilor și se așteaptă că situația să devină critică.

„Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a mai spus medicul Cristian Oancea.

Citește și:

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare