sursa foto:  express.co.uk

Medicul Adrian Marinescu, despre procesul de vaccinare anti-Covid-19 al copiilor: ‘Este un risc foarte mare de infectare, iar cei mici se pot infecta foarte ușor’

Doctorul Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul ”Matei Balș” din București, a declarat că vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor este sigură. 

„In primul rand, nu exista dovezi care sa arate ca aceste vaccinuri, indiferent de varsta, dau niste reactii sau efecte adverse la distanta. S-a discutat despre multe variante de vaccinuri, nu numai cel pentru SARS-CoV-2. Si, daca ne uitam la experienta concreta, acele lucruri despre care s-a vorbit de-a lungul timpului nu s-au concretizat.

Cu atat mai mult nu ar avea de ce sa apara in urma vaccinului anti-COVID. De ce am nevoie sa ii vaccinez pe cei mici?. Ar fi trei explicatii.

In primul rand ei sunt cei care interactioneaza foarte mult la scoala, la locul de joaca si atunci ei reprezinta vectori pentru cei din familie care au boli cronice sau pentru bunicii in varsta.

In al doilea rand nu exista o garantie ca cei mici vor face neaparat o forma usoara sau vor fi asimptomatici. Spunem ca acest lucru se intampla cu mare probabilitate, insa nu avem garantia ca este asa. Mai ales ca exista situatii cand si cei mici pot avea afectiuni cronice, ca astm bronsic, sunt supraponderali, etc.

Apoi vorbim despre un vaccin care este comparabil cu alte vaccinuri care se fac la cei mici, ca cele pentru bolile copilariei, pentru meningococ, pentru gripa si asa mai departe. pana la urma este inca un vaccin care protejeaza in conditiile in care vorbim inca de pandemie. Este un risc foarte mare de infectare, iar cei mici se pot infecta foarte usor”, a spus medicul, conform Ziare.com, citează stiripesurse.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare