Medicul Adrian Marinescu: ‘Este probabilitatea mai mică să mă infectezi dacă mă vaccinez, dar nu înseamnă că nu se poate întâmpla’

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul „Matei Balș”, a declarat că ”În momentul în care este o vârstă avansată probabilitatea să nu dezvolte anticorpi este mai mare. În afară de imunitatea prin anticorpii atunci când mă vaccinez contează și imunitatea prin celule”.

 

Medicul Adrian Marinescu a explicat legătura între dezvoltarea anticorpilor şi vârsta persoanelor care decid să se vaccineze. El a subliniat că imunitatea devine dublă, o dată prin trecerea prin boala dar şi prin imunitatea celulelor care au memorie şi pot recunoaște mai repede virusul.

„În momentul în care este o vârstă avansată probabilitatea să nu dezvolte anticorpi este mai mare. În afară de imunitatea prin anticorpii atunci când mă vaccinez contează și imunitatea prin celule.

Altfel spus, și dacă nu am un titru de anticorpi corespunzător este foarte posibil atunci când voi veni în contact cu virusul să am acele celule cu memorie care vor știi să recunoască și, practic pot avea un avantaj față de cel care nu s-a vaccinat. Este un element important și pe care îl aș lua în calcul. Acest lucru este valabilă și la trecerea prin boală, imunitatea este dublă.

Este probabilitatea mai mică să mă infectezi dacă mă vaccinez, dar nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Ceea ce mă interesează e să nu fac boala, să nu fac cu o formă severă și dacă sunt persoane vulnerabile să nu pun viața în pericol”, a explicat medicul Adrian Marinescu, conform Antena3.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare