sursa foto:  agerpres.ro

Medicul Beatrice Mahler: ‘Probabil Sărbătorile Pascale nu va însemna reducerea sau eliminarea tuturor restricțiilor’

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, susține că la Institutul Marius Nasta lucrurile nu stau bine de loc, iar ”Numărul mare de pacienţi care necesită internare cu forme severe şi critice de boală pune o presiune deja pe spital”.

”Eu sper ca până la Sărbătorile Pascale o mare parte din situaţia critică pe care o presupune această creştere a numărului de cazuri să fie depăşită. Depinde de modul în care vom aplica aceste restricţii fiecare şi de modul în care vom conştientiza că purtarea măştii este necesară. Probabil că Sărbătorile Pascale nu va însemna reducerea sau eliminarea tuturor restricţiilor, dar cel puţin revenirea la cele anterioare zilei pe care o avem astăzi, adică de impunerea restricţiilor”.

Beatrice Mahler precizează că ”Numărul mare de pacienţi care necesită internare cu forme severe şi critice de boală pune o presiune deja pe spital”

”Din păcate, în spital lucrurile nu stau bine deloc. Numărul mare de pacienţi care necesită internare cu forme severe şi critice de boală pune o presiune deja pe spital, cel puţin la nivelul Institutului Marius Nasta. Suntem în fiecare dimineaţă în momentul în care rămânem fără locuri şi trebuie să externăm pacienţi pentru a putea primi alţii. Terapia Intensivă este plină şi pacientul critic dezvoltă foarte multe complicaţii şi întradevăr, media de vârstă este în scădere faţă de anul 2020. Acest lucru crează emoţii, pentru că încărcătura emoţională şi suferinţa acestor pacienţi nu poate să nu te impresioneze”.

Ea consideră că vaccinarea ar trebui prioritizată pentru elevii de clasa a 12-a

”(…) Există o monitorizare atentă a evoluţiei cazurilor şi probabil că măsurile în ceea ce priveşte campania de vaccinare vor trebuie luate şi în privinţa acestei categorii de tineri, pentru că ştim că ei pot fi vaccinaţi dacă au peste 16 ani. Ştim că cei din clasa a 12-a vor continua să meargă la şcoală şi de ce nu, în momentul în care se deschide etapa a treia de vaccinare această categorie de elevi pot fi prioritizaţi”.

Cm vom săbători Paştele în 2021

Eu aş prefera să vedem ce se întâmplă în următoarele două săptămâni, să vedem modul în care noi toţi cei care trebuie să respectăm aceste reguli le vom respecta, pentru că până la Sărbătorile Pascale mai avem câteva săptămâni şi în funcţie de evoluţia curbei pandemice în următoarele două-trei săptămâni vom putea spune cu mai mare precizie cum vom săbători Paştele în 2021”, a spus Beatrice Mahler, informează antena3.ro

Citește și: 

Super veste pentru acești angajați! Prin ce mod pot obține finanțare pentru cumpărarea unei case

După Irina Alexe, Lucian Bode mai aduce un pensionar special la șefia Ministerul de Interne! Pe filieră PNL, un fost comisar-șef de la Pașapoarte ajunge secretar MAI!

EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Un vânzător de produse din aloe, șef la Apele Române!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare