sursa foto:  nytimes.com

Medicul Mihai Craiu îi liniștește pe toți cei care se tem de vaccinul anti-COVID-19: ‘Doar loturile care au respectat limitele de temperatură, pe toata durata transportului, pot fi utilizate’

Mihai Craiu, medic pediatru și fondator al Spitalului Virtual pentru Copii, îi liniștește pe toți cei care se arată îngrijorați că vaccinul anti-COVID-19 nu ar sta la temperatura potrivită.

”Primul meu drum de astăzi în spital a fost unul de insoțire. Am mers cu echipa militară de transport a dozelor de vaccin Pfizer-BioNTech.
Apropos … il cheamă COMIRNATY de la urmatoarele cuvinte: COronavirus Modified nucleoside RNA, communiTY si ImmuniTY
Pentru cei care sunt ingrijorați de nerespectarea temperaturilor speciale de manipulare a vaccinului pot să vă ASIGUR ca protocolul de transport se respectă riguros.
Cutia frigorifică, cu inițialele Institutului Cantacuzino, a fost adusă în farmacia INSMC, apoi a fost desigilată. In interior sunt straturi succesive de material izolator si calupuri frigorifice, înghețate bocnă… Chiar în mijlocul acestui sistem de cutii, incluse una în alta, ca niște păpuși Matrioska, se afla cutia mica de carton, cu dozele de vaccin. Pe cutie exista un dispozitiv electronic, de forma unei telecomenzi, care prezenta, la activare, istoricul de temperaturi de la ambalarea lotului până la livrare.
Doar loturile care au respectat limitele de temperatură, pe toata durata transportului, pot fi utilizate și raportate în Registrul Național Electronic de Vaccinare.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare