sursa foto:  focuspress.ro

Medicul Radu Țincu atrage atenția după incendiul de la Spitalul de copii din Iași: ‘Astfel de incendii se vor mai întâmpla. Trebuie să începem să construim spitale’

Radu Țincu, medic specialist ATI Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, a atras atenția autorităților după incendiul de la Spitalul de copii din Iași.

 

”Astfel de incendii se vor mai întâmpla. Avem o infrastructură mult prea veche, care nu poate fi reformată. Multe spitale sunt construite în anii 50, 60, 70 și nici nu mai au planurile inițiale ale instalațiilor electrice. S-au făcut nenumărate intervenții care au modificat structurile inițiale. Oricâte controale am face, este aproape imposibil să putem revedea toate aceste circuite.

 

În ultimul an de pandemie, secțiile ATI au fost suprasolicitate prin adăugarea de aparatură.

 

Chiar dacă s-au făcut acele controale, multe dintre ele nu s-au finalizat, nu cunoaștem concluziile. Spitalele au rămas fără acele echipe tehnice. Am spus de un an că e nevoie de echipe tehnice mai mult decât de un electrician angajat. Este nevoie de o divizie care să gestioneze toată această infrastructură tehnică. Dacă nu vom face aceste lucruri, este posibil ca astfel de incendii să se mai producă”, a atras atenția Radu Țincu.

Medicul a subliniat și că legea Sănătății este învechită și nu permite angajarea unor firme specializate care să facă mentenanța.

”În peste 90% din spitale nu s-a schimbat instalația electrică.
Ce controale se pot realiza dacă nu există un plan al infrastructurii tehnice?! Unele planuri s-au pierdut. Legea Sănătății este învechită. Trebuie să începem să construim spitale, să nu le mai punem doar pe hârtie. Legislația nu permite spitalelor să angajeze firme specializate pentru această mentenanța”, a mai reclamat Țincu.

Avertismentul a fost făcut după ce, marți după-amiază, un incendiu a izbucnit la Spitalul de copii ”Sf. Maria” din Iaşi. Flăcările au cuprins cel puţin o încăpere de la etajul 2 al unităţii medicale. 30 de persoane au fost evacuate, fără a fi în pericol direct. Pacienții au fost relocați în incinta spitalului, conform realitatea.net.

Vezi și:

Ministerul Sănătății, precizări de ultim moment despre incendiul de la Spitalul de Urgență pentru Copii din Iași: ‘Nicio persoană nu a fost afectată de incendiu’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare