sursa foto:  realitatea.net

Medicul Tudor Ciuhodaru rupe tăcerea: ‘Eu am votat împotriva certificatului verde digital la nivel european. Certificatul ar trebui să fie recunoscut de OMS și nu îmi amintesc să fi fost’

Medicul primar Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, a declarat că el în calitate de europarlamentar a votat împotriva certificatului verde la nivel european, precizând că o hârtie nu limitează transmiterea virusului.

În plus, Ciuhodaru, care este şi europarlamentar, spune că strategia actuală din pandemie trebuie schimbată şi căutate soluţii ca să trecem de la faza pandemică la cea endemică.

Eu am votat împotriva certificatului verde digital la nivel european, pentru că lanţul de transmitere epidemiologică nu se justifică.

Înainte de a se adopta acest certificat verde, se spunea că vaccinarea e o necesitate medicală. Certificatul ar trebui să fie recunoscut de OMS şi nu îmi amintesc să fi fost. Şi atunci ar trebui să stabilim ce putem face cu certificatul şi ce libertăţi ne permite (…).

Din punctul meu de vedere, trebuie o schimbare radicală de strategie în acest moment şi căutate soluţiile ca să trecem de la faza pandemică la cea endemică, aşa cum face Anglia, Irlanda, Israel.

E evident că acest paşaport a fost doar o hârtie care nu a limitat transmiterea virusului din punct de vedere epidemiologic şi puteai să circuli dintr-o ţară în alta„, a spus medicul Tudor Ciuhodaru, europarlamentar, la Antena 3.

Medicul, care lucrează la secţia UPU a spitalului din Iaşi, a precizat că este vaccinat anti-COVID cu schema completă.

Eu sunt vaccinat cu trei doze, lucrez într-un spital de suport COVID de la începutul acestei pandemii.

(…) Au fost foarte multe aberaţii în această pandemie„, a declarat medicul de la Iaşi.

Vezi și:

Medicul Octavian Jurma: ‘Tot ce mai lipsea la coșciugul campaniei de vaccinare din România era cuiul, care mai nou a fost luat în brațe și de autorități’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare