sursa foto:  thirdforcenews.org.uk

Mega-lovitură! Toți fumătorii sunt vizați- Va fi interzis să faceți asta

Mega-lovitură pentru toți fumătorii. Potrivit unui proiect de lege intrat în dezbaterea Senatului, nu vor mai avea voie să fumeze în acest loc.

Conform propunerii, va fi interzis fumatul  în autoturismele unde se află copii minori și femei însărcinate. Documentul include și alte interdicții pentru fumători.

Fumătorii vor trebui să uite pe pachetul de țigări din buzuznar dacă în mașina la bordul căreia călătoresc, indiferent de statut – șofer sau pasager – se află minori (cu vârsta până în 18 ani) sau o femeie însărcinată, precizează proiectul de act normativ ce reglementează produsele din tutun.

Textul propune, de asemenea, introducerea în legislație a termenului „produs similar” produselor din tutun, cu referire la „produse sau sisteme asemănătoare ca mod de utilizare și scop cu produsele din tutun pentru fumat, dar care nu conțin tutun, precum dispozitive de tipul țigaretelor electronice care nu conțin nicotină, narghileaua fără tutun, dispozitive destinate consumului produselor din tutun”, conform textului proiectului.

Ceea ce înseamnă că, în spațiul public, s-ar putea interzice inclusiv folosirea țigaretelor electronice și a dispozitivelor de încălzire a tutunului.

Totodată, proiectul de lege prevede și modificarea legilor care reglementează publicitatea produselor din tutun. Astfel, comercianților le va fi interzis să expună orice tip de reclamă sau de produse din tutun în spațiul comercial. Această prevedere nu se va aplica acelor comercianți care vând exclusiv produse din tutun sau similare tutunului, deși și ei vor avea anumite restricții. Spre exemplu, reclamele nu vor trebui să se vadă din afara magazinului și nu vor putea fi expuse în vitrinele exterioare.

 

Vezi și:

Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

Se aplică de la 1 iulie 2019! Mii de români sunt vizați

EXCLUSIV Acuzații-dinamită la adresa giganților de pe piață: ‘Suprataxează românii din cauza bonurilor de masă’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare