sursa foto:  Bugetul.ro, Pexels, Facebook

Ministerul Muncii a finalizat listele cu beneficiarii cardurilor pentru alimente! Care sunt categoriile de persoane care se încadrează în acest ajutor

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a transmis printr-un comunicat că a finalizat listele cu cei peste 2,5 milioane de beneficiari ai cardurilor pentru alimente. 

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice, instituții subordonate și respectiv sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, au transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene situația centralizată cu beneficiarii de carduri sociale pentru alimente. Din cei peste 2,5 milioane, 614.358 sunt persoane, adulți și copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat și mediu, 13.098 familii cu cel puțin 2 copii în întreținere și 3.130 familii monoparentale. De asemenea, în această listă mai sunt incluse 192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune, 1.714.246 de pensionari și 528 de persoane fără adăpost.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Citește și: Guvernul a virat banii pe cardurile românilor. Ministrul Adrian Câciu a făcut anunțul oficial despre tichetele pentru alimente

Cine sunt beneficiarii cardurilor acordate de Guvern

Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 de lei și familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei.

De asemenea, vor mai beneficia de acest sprijin familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare, pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, dar și persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Vezi și: Vești extraordinare pentru milioane de pensionari! Când intră banii pe cardurile sociale

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare