rafila

sursa foto:  facebook

Ministrul Alexandru Rafila, despre activitate de la OMS: Nu am fost angajat! Ambele poziții au fost obținute prin vot

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a transmis joi dimineață pe pagina sa de facebook că poziţiile pe care le-a deţinut la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au fost obţinute prin votul statelor membre, pe baza CV-ului profesional şi la recomandarea miniştrilor români ai Sănătăţii, şi că nu au fost niciodată angajat al organizației. Rafila vine cu aceste precizări după ce USR-ul l-a acuzat că a semnat un contract pentru consultanţă, de 21 de milioane de euro, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), organizație din care a făcut parte în anul 2021.

 

 

 

„Sunt mândru că am reușit să reprezint România în conducerea OMS: între 2014-2017 în Comitetul Permanent la Biroului Regional OMS Europa și între 2018-2021 în Comitetul Executiv al OMS.

Ambele poziții de reprezentare a țării mele au fost obținute prin votul statelor membre (53 în Regiunea Europeană și 194 la nivel global) pe baza CV-ului profesional și la recomandarea miniștrilor români ai sănătății din acele perioade. Ambele poziții nu au fost niciodată retribuite și au presupus multă muncă în studierea politicilor de sănătate publică și de realizare a recomandărilor pentru ca statele membre ale OMS să poată aproba modul de dezvoltare a sistemelor de sănătate în deceniul următor.

Vezi și USR sare la gâtul lui Alexandru Rafila: Pe șest, ca hoțul, dă 21 de milioane de euro, pentru consultanță, Organizației Mondiale a Sănătății

Scopul major este de asigurare a accesului universal la servicii de sănătate și de îndeplinire a obiectivului Națiunilor Unite de dezvoltare durabilă în domeniul sănătăţii! Nu am fost angajatul OMS, dar consider ca mi-am servit cu cinste, demnitate și profesionalism țara!

P.S. Precizările nu sunt pentru cei care, deși cunosc situația reală, și-au făcut din calomnie unicul proiect politic, ci pentru oamenii de bună credință care, poate, nu au aflat detalii ale activității mele profesionale la OMS”, a transmis Alexandru Rafila pe facebook

Vezi și Ministerul Sănătății răspunde la acuzațiile USR-ului privind colaborarea cu Organizația Mondială a Sănătății

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare