sursa foto:  Facebook

Ministrul Apărării: ‘Mi-a fost ușor rușine când am dezvăluit pensia minimă a militarilor. Pensia militară minimă comunicată de noi oficial este de 1.052 de lei’

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a afirmat că i-a fost rușine când a trebuit să dea publicității date despre pensia minimă sau pensia medie a militarilor.

Vasile Dîncu a precizat că pensia militară minimă este de doar 1.052 de lei, conform presamil.ro.

De asemenea, ministrul Apărării a dezvăluit că „media pensiilor  este undeva la 3.900 de lei, dar această medie se compune din zeci de mii de pensii foarte mici, care se află sub 2500 de lei”.

Vezi și Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, desființează USR-ul și pe artizanul PNRR-ului: ‘Nu pot să accept ca printr-o decizie politică să pui gaj pensiile militarilor și, în general, pensiile românilor’

Ministrul Apărării: „Pensia militară minimă comunicată de noi oficial este de 1.052 de lei”

„Noi nu am vrut să facem o publicitate prea mare pentru că știți, o parte din aceste informații sunt clasificate.

Dar, pe de altă parte, vreau să vă spun, cu o ușoară jenă pentru întreaga clasă politică din România, că atunci când a trebuit să dau publicității, de exemplu, date despre pensia minimă sau pensia medie a militarilor, mi-a fost ușor rușine.

Pentru că îi voi demoraliza și pe cei care vor să vină în sistem și pe care vrem să-i așteptăm cu un alt regim, unul protector cu adevărat. Pensia militară minimă comunicată de noi oficial este de 1052 de lei.

Avem media pensiilor undeva la 3900 de lei, dar această medie se compune din zeci de mii de pensii foarte mici, care se află sub 2500 de lei. Dar, aceste pensii foarte mici, sub 2500 de lei, noi, acest Guvern, le-am crescut cu 10 %, pentru că erau pensii care nu puteau să susțină, pur și simplu, nivelul de viață normală a unui pensionar.

Există aproape un sfert din pensii care se află la această limită de supraviețuire, care necesită un plus social. Sigur că în mediile noastre, pensiile magistraților militari, de exemplu, ridică foarte mult media.

O să analizăm, de la caz la caz, o să discutăm și cu societatea civilă, pentru că, până la urmă, cred că dezbaterea este următoarea: vreau să facem în viitor o campanie în care să întrebăm și oamenii, politicul, Parlamentul, ce tip de apărare vor, ce fel de armată își doresc, câtă securitate își dorește societatea.

Pentru că totul se plătește. Cheltui mai mult pentru securitate și apărare, poți să ai o securitate și o apărare mai bune.

Trebuie să ne gândim foarte serios la securitatea noastră, la apărare, și să construim o armată motivată, o armată bazată pe experți. Nu mai avem nevoie de stagiul militar obligatoriu, pentru că toată lumea mă întreabă ce e cu asta.

Astăzi, nu mărimea cantitativă a armatelor este elementul definitoriu pentru putere, pentru forța ei, ci modul în care este motivată, modul în care este pregătită și modul în care este înzestrată.

Acestea sunt cele trei elemente importante. Aici trebuie să cheltuim noi banii în viitor, pe resursa umană, pentru că omul este cea mai importantă armă”, a spus Vasile Dîncu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare