sursa foto:  ziaruldevrancea.ro

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr: Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu a devenit un simbol al felului în care lumea liberă se raportează la evenimentele de securitate

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a transmis luni că Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” este mai mult decât o bază militară, devenind „un simbol” al felului în care lumea liberă se raportează la evenimentele de securitate care au loc la est de România.

 

 

 

El a vizitat, alături de şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din judeţul Constanţa.

„Am văzut aici toate condiţiile de interoperabilitate pe care trebuie să le îndeplinească forţele care acţionează împreună. Avem aici o atmosferă de exerciţiu permanent. Astăzi am asistat, spre exemplu, la un exerciţiu de poliţie aeriană executat de detaşamentul italian. Am avut discuţii cu echipele de comandă ale contingentelor dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu şi le-am transmis tot sprijinul nostru, pentru că activitatea de aici presupune asigurarea celor mai bune condiţii pentru militarii aliaţi şi pentru militarii noştri”, a afirmat ministrul, potrivit unui comunicat MApN.

Comandantul Bazei 57 Aeriană, comandorul Nicolae Creţu, a prezentat o situaţie a activităţilor de instruire în comun prin exerciţii bilaterale şi multinaţionale găzduite anul trecut şi perspectiva pentru 2023.

Agenda vizitei a cuprins şi întâlniri cu echipele de comandă ale detaşamentelor aliate dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu – Divizia 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii, detaşamentul Forţelor Aeriene Italiene şi o echipă de legătură a Armatei franceze.

Oficialii români şi-au exprimat aprecierea pentru angajamentul consistent al forţelor aliate dislocate în România pentru consolidarea securităţii spaţiului euro-atlantic pe Flancul estic, care, au evidenţiat ei, reprezintă o dovadă clară a unităţii şi solidarităţii NATO în contextul războiului din Ucraina şi crizei din regiune, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare