sursa foto:  stirileprotv.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi: ‘Vicepreședintele Comisiei Europene a spus că e posibilă această rediscutare a PNRR. Noi nu ne-am dorit să punem în pericol implementarea PNRR’

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a insistat marți, din nou, că e necesară „flexibilizarea” PNRR, capitolul pensii. Social-democratul și-a exprimat de mai multe ori nemulțumirea vizavi de faptul că în PNRR România și-a asumat un plafon de 9,4% din PIB pentru plata pensiilor. Budăi consideră că plafonul e prea jos. Totodată, ministrul a vorbit și despre pensiile speciale.

Budăi insistă cu rediscutarea PNRR, capitolul pensii

„Am spus-o public și o susțin. Recent și vicepreședintele Comisiei Europene a spus că e posibilă această rediscutare a PNRR. Spun clar că de la început noi nu ne-am dorit să punem în pericol implementarea PNRR, doar să flexibilizăm anumite lucruri. Nu e o renegociere per total, nu scoatem o reformă și introducem altă reformă sau scoatem o reformă și nu introducem nimic în loc. E o flexibilizare”, a declarat Budăi.

Întrebat când vor avea loc concret discuțiile pentru flexibilizarea PNRR, ministrul a răspuns:

„Discuțiile sunt în dinamică, se poartă continuu, a fost dl ministru Boloș la Bruxelles, urmează să merg și eu în iulie la consiliul de miniștri ai Muncii, voi avea o întâlnire bilaterală din nou cu dl comisar de Muncă. Suntem în dinamică, europarlamentarii, cei din coaliție, au și ei temă să discute. Suntem în dinamică”.

Chestionat în legătură cu pensiile speciale și eliminarea acestor privilegii, ministrul Muncii a afirmat:

„În decembrie am aprobat un Memorandum în Guvern de implementare a reformelor, în care au fost incluși toți miniștrii de resort. Am pregătit și probabil săptămâna viitoare în Guvern va intra un act adițional, un nou Memorandum, și cu Ministerul Apărării și Ministerul de Interne. Parte din asistența cu Banca Mondială se va derula și cu ministerul de resort și fiecare minister va fi responsabil să vină cu partea sa de reformă. Aștept de la colegi să vină cu reforma pe fiecare minister în parte”.

Întrebat dacă pensiile speciale afectează plata pensiilor românilor de rând, Marius Budăi a răspuns:

„Nu o să fiu niciodată promotorul să spun românii împotriva altor cetățeni români”, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare