sursa foto:  inquamphotos

Ministrul Sorin Grindeanu: Modul în care arată principala gară din România, o rușine națională

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a trimis Corpul de control la Gara de Nord pentru verificări. 

Acesta spune că  este „o rușine națională” Gara de Nord și le-a cerut celor de la CFR să scoată la licitație refacerea ei, pe fonduri europene.

„Acum ca să spunem adevărul, lucrurile s-au desfășurat așa, pornind de la o altă rușine națională, modul în care arată principala gară din România, am cerut celor de la CFR să scoată rapid la licitație, pe fonduri europene, nu de la bugetul de stat, refacerea Gării de Nord. Au făcut acest lucru, dar au dat această licitație către Regionala București, care a ținut această licitație. Am văzut în presă acele suspiciuni. Am trimis Corpul de control, probabil în câteva zile îmi va veni raportul. Dacă există și cea mai mică abatere de la lege, acel raport îl voi înainte către instituțiile statului.

Pe de o parte, sunt aceste suspiciuni văzute în presă și-am trimis Corpul de control și va veni cu un raport, în care îmi va face anumite propuneri – să înaintăm raportul către DNA, către instituții de acest tip.

Pe de altă parte, această licitație a fost contestată la CNSC, care, în câteva zile, va trebui să dea răspunsul legat de contestație”, a declarat Sorin Grindeanu, despre contractul pentru modernizarea Gării de Nord și suspiciunea ce planează asupra consorțiului de firme românești care ar trebui să gestioneze lucrările.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare