Minivacanță pentru anumiți angajați! Cine sunt cei care vor avea parte de ea

Bugetarii au parte de o minivacanță la finele lunii august. Angajații din sistemul public vor avea liber 5 zile, de pe 27 august (Ziua Independenței) până pe 31 august (sărbătoare Limba noastră), arată IPN, citat de adevărul.ro.

Ziua de 28 august este zi de odihnă, iar ziua de 22 august este zi lucrătoare, conform unei hotărâri de Guvern. Oficialii au stabilit încă de la începutul lunii iunie modul de recuperare1 ale zilelor declarate libere în cadrul stării de urgență. Bugetarii recuperează 12 zile de sâmbătă în regim special de muncă. Pentru acestea s-a stabilit: sâmbetele de 13 iunie, 27 iunie, 4 iulie, 18 iulie, 1 august, 15 august, 5 septembrie, 19 septembrie, 3 octombrie, 17 octombrie, 31 octombrie şi 14 noiembrie. În aceste zile, activitatea salariaţilor cu durata normală a timpului de muncă se organizează de la 8.00 până la 16.30, cu pauza de masă de la 12.00 până la 12.30.

Zilele de sărbătoare nelucrate de pe tot parcursul anului 2020 sunt: 1 ianuarie (Revelion), 7 şi 8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi), 8 martie (Ziua internaţională a femeii), prima şi a doua zi de Paşti conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămînă după Paşti (Paştele Blajinilor); 1 mai (Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii), 6 mai (Paştile Blajinilor), 9 mai (Ziua Victoriei/Ziua Europei), 1 iunie (Ziua internaţională a copilului), 27 august (Ziua Independenţei), 31 august (Sărbătoarea „Limba noastră”) şi 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou).

 

Vezi și:Pensiile, direct vizate! Florin Cîțu a făcut anunțul

SURSE Se ascut cuțitele între grei! Ce se ascunde în spatele descinderii greșite în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Gavriș nu a vrut să ia polițiștii, a luat jandarmii. I-a întrebat pe frații lui Pian dacă i-au înregistrat pe Vasilescu și pe Berechet’

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare