Momentele de groază prin care au trecut ‘sclavii’ din Maramureș: ‘Aveau bici, aveau lopeți, furci, curele. Am stat într-o magazie două săptămâni’

În urma descinderilor procurorilor DIICOT la Bozânța Mică din județul Maramureș, persoanele forțate să muncească pentru o familie de romi povestesc despre momentele de groază prin care au trecut.

 

Potrivit procurorilor DIICOT Maramureș, șase romi din Bozânța racolau persoane de pe peroanele Stației CFR Maramureș, pe care le puneau la muncă. Anchetatorii spun că au existat și persoane care au fost răpite și ulterior puse la munci grele și chiar maltratate.

Vezi știrea inițială: Foto. Momente de groază pentru mai multe persoane ținute în sclavie! DIICOT, intervenție în forță

În acest dosar, Tribunalul Maramureș a dispus arestarea a șase persoane din localitatea Bozânța Mică, județul Maramureș, pe care procurorii le-au acuzat că sunt ”stăpâni de sclavi”.

 

Oamenii care erau ținuți captivi munceau și 16 ore pe zi, și de multe ori erau bătuți cu bestialitate. În plus, de mâncare primeau doar două felii de pâine pe zi.

 

”Aveau bici, aveau lopeți, furci, curele. Tot felul de instrumente. Am stat într-o magazie două săptămâni. Nu m-au dus la doctor, nu mi-au dat medicamente. Atâta că m-au șters de sânge și m-au spălat cu apă”, povestește bărbatul, care afirmă că a fost bătut și că a fost răpit de pe unul dintre persoanele Stației CFR Maramureș.

Bătrânul a încercat să fugă, dar ulterior a fost prins și bătut cu bestialitate de romii din familia Covaci, care acum au fost arestați. ”Când m-au bătut, m-au bătut de față cu ceilalți ca să îi înfrice să nu fugă și ei. A fost de multe ori poliția în zonă. Când veneau, eram ascunși prin grajduri, prin dulapuri, sub paturi. Dacă spui ceva, tot punem noi mâna pe tine. Te băgăm la reanimare”, a mai povestit victima, conform realitatea.net.

O a doua victimă spune că a mers de bună voie la Bozânța, după ce i s-a promis suma de 200 de lei, lunar. Din cauza bolii psihice de care suferă, omul nu înțelege valoare banilor. În prima fază, ”sclavul” s-a înțeles cu romii să aibă grijă de caii lor, cu care se lăudau peste tot. Chiar și pe youtube. ”Au trecut patru săptămâni după aia au început să mă bată. Fără să fac nimic. Am scăpat o dată, dar m-au prins. Mi-au zis că dacă mai fug mă vor bate. Au închis ușa cu cuiul ca să nu fugim. Și când mergeam la WC afară veneau după noi ca să nu mergem undeva, să nu fugim”, a spus bărbatul.

Citește și:

Gheorghe Piperea prevestește un cutremur pentru Guvernul Orban: O lege care generează niște drepturi nu poate fi neutralizată prin OUG

EXCLUSIV Lovitură de teatru: LIDL cedează: Mutarea făcută de gigantul german pe piața din România

EXCLUSIV Poliția se pregătește de cafteală! Achiziție de mii de bastoane cu electroșocuri și telescopice

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare