sursa foto:  newmoney.ro

Nelu Tătaru lansează un nou avertisment: Situaţia este îngrijorătoare! Boala nu alege. Boala merge în toată populaţia

Nelu Tătaru a declarat vineri că modul în care evoluează epidemia de COVID-19 este îngrijorătoare deoarece tot mai mulţi tineri şi persoane de vârstă medie s-au îmbolnăvit în ultimele săptămâni. 

Ministrul Sănătăţii a declarat că are încredere în corpul medical implicat în lupta împotriva noului coronavirus

„Au trecut şase luni de efort. Suntem dezamăgiţi că o muncă de 3-4 luni ne-a fost zădărnicită de nişte decizii care nu au fost neapărat medicale. Recomand aceeaşi prudenţă. Trebuie să ne gândim că evoluţia poate fi fatală”, a declarat Nelu Tătaru pentru Libertatea.

Nelu Tătaru a lansat un nou apel prin care îi sfătuieşte pe români să respecte regulile pentru a diminua răspândirea COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus.

„Situaţia este îngrijorătoare. După toate apelurile pe care le facem, o parte dintre conaţionalii noştri nu respectă acel mimin de reguli sau de măsuri.

Rămân cele două săptămâni grele în care gestionăm cele peste 4.000 de cazuri care în perioada de vid legislativ până pe 21 iulie au refuzat internarea sau au solicitat externarea din spital, nerespectând sau neavând nici obligaţia să respecte izolarea la domiciliu. Atunci am putut constata o transmitere comunitară accentuată şi apariţia de noi focare”, a afirmat Tătaru, conform sursei citate.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a avertizat că boala afectează tot mai mulţi oameni tineri, iar, din estimările specialiştilor, răspândirea COVID-19 „derivă dintr-o socializare”.

„Boala nu alege. Boala merge în toată populaţia. Manifestarea acestei boli poate merge de la o formă asimptomatică pe care ori nu o recunoaştem ori o ducem pe picioare şi transmitem până la forme foarte grave.

Avem în această a doua cocoaşă a primului val o scădere a vârstei şi o patologie foarte accentuată pe tineri şi pe persoanele de vârstă medie”, a menţionat Tătaru.

Vezi și:E oficial! Ministrul Muncii a făcut anunțul: Pensiile au parte de modificări

SURSE Cine e, în realitate, șeful din Poliție prins băut la volan: A fost cercetat disciplinar și înlocuit din funcție, în urma anchetei privitoare la violarea și uciderea unei studente japoneze

Analiză dură: Clasarea din Dosarul 10 August este o invitație la explozie socială. Cine ar fi avut interesul?

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare