Nicolae Ciucă, despre drona prăbușită în Marea Neagră: Este un incident grav care demonstrează că este nevoie în continuare de dialog

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, miercuri seară, despre incidentul cu drona americană prăbușită de ruși în Marea Neagră.

„Toate datele oficiale au venit de la MApN. Știm despre evenimentul deosebit de grav. Alte date nu am.

Este un incident grav catre demonstrează că este nevoie în continuare de dialog, de conduită pentru ca astfeld e evenimente să nu se mai întâmple.

Așa cum am înțeles din comunicatul Ministerului Apărării american și de la Departamentul de Stat, au avut loc întâlniri cu oficiali ruși astfel încât să se găsească linii de dialog”, a spus Nicolae Ciucă.

Drona s-a prăbușit, marți, după ce s-a ciocnit cu un avion rusesc deasupra Mării Negre. Pentagonul a dat vina pe Rusia, în timp ce Moscova neagă orice coliziune.

Două avioane rusești de vânătoare Su-27 au făcut ceea ce armata americană a descris ca fiind o interceptare „nesăbuită” a dronei MQ-9 „Reaper” în spațiul aerian internațional, înainte ca unul dintre ele să se ciocnească de ea intenționat pentru a o forța să se prăbușească în mare.

Avioane rusești au zburat alături de o dronă americană Reaper timp de 30 până la 40 de minute înainte de a intra în coliziune cu aceasta, provocând în cele din urmă prăbușirea ei, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder.

„După informațiile pe care le am aici, se pare că aproximativ 30-40 de minute au zburat în apropierea acestui MQ-9”, a declarat Ryder, înainte ca avioanele să se „ciocnească” de dronă, făcând-o imposibil de zburat și forțând SUA să o doboare în apele internaționale.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare