sursa foto:  prim-autorent.md

Noua lege lovește drastic în proprietari! Ce amenzi mari riscă dacă nu permit accesul în apartament

Noua lege a asociațiilor de proprietari care urmează se aplice din luna septembrie lovește zdravăn în cei care dețin locuințe.

Potrivit actului normativ, proprietarii care nu vor permite accesul în locuință pentru reparații, lucrări sau în situații de urgență, după ce au primit preaviz motivat de la asociație, vor risca o amendă de la 500 la 3.000 de lei, potrivit viitoarei legi a asociaților de proprietari.

Obligația proprietarului de a permite accesul în apartamentul său, în caz de reparații/lucrări sau în caz de urgență, există și în prezent, dar noua lege a asociațiilor de proprietari prevede o amendă țintită pentru refuzul proprietarilor. Iar amenda va fi cuprinsă între 500 și 3.000 de lei, potrivit Legii nr. 190/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, în vigoare de la 28 septembrie 2018, scrie avocatnet.ro.

„Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari, proprietarul este obligat să permită accesul preşedintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului şi al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de construcţii/reparaţii, după caz, în proprietatea sa individuală, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuală. Fac excepţie cazurile de urgenţă când termenul pentru preaviz este de 24 de ore”, se arată în viitoarea lege.

Vezi și Lia Olguța Vasilescu anunță finalizarea unei investiții uriașe! După șase ani, s-a reușit eliminarea lor

Mai multe categorii de salariați se pot pensiona mai devreme! Legea se aplică de joi

Lovitură în plin pentru „omul negru” al lui Liviu Dragnea! Guvernul PSD taie în carne vie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare