sursa foto:  google.com

Nu pot fi detectați!Metoda care detectează bolnavii de coronavirus nu este una eficientă

Absenţa simptomelor este motivul pentru care coronavirusul nu poate fi detectat din faza de incubaţie. Astfel, screeningul, introdus de toate guvernele lumii nu detectează oamenii bolnavii, întrucât organismul uman se comportă diferit.

Screeningul, introdus de toate ţările, are drept scop diagnosticarea bolii în stadiul în care aceasta poat fi vindecată. Screeningul măsoară temperatura şi ajută la completarea formularelor, încearcă să detecteze bolnavii de coronavirus.

O echipă de oameni de ştiinţă, care au realizat screenongul pentru Ebola, MERS şi SARS în anul 2015 au descoperit că metoda nu este una eficientă. Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică eLife.

Acesta arată că screeningul a detectat persoanele bolnave de coronavirus, dar care prezentau simptome, tuse sau febră. Doar în aceste cazuri sereeningul este bună.

„Dacă sunt oameni care călătoresc în perioada de incubație, aceștia nu dezvoltă simptomele cunoscute.

Prin urmare, nu pot fi detectați prin screeningul obișnuit”, a spus dr. Adam Kucharski, epidemiolog de boli infecțioase la London School of Hygiene and Tropical Medicine, unul dintre autori studiului Sky News, informează fanatik.ro.

Vezi și:Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Mega-veste! Se acordă noi tipuri de concedii

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare