sursa foto:  jurnalulnational.ro

O nouă lege a fost adoptată! O nouă categorie de persoane va beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului

Vești importante pentru sute de români! Senatul a adoptat o propunere legislativă prin care se stabileşte că indemnizaţia pentru creşterea copilului se va plăti şi membrilor consiliilor de administraţie, dacă acea calitate a fost dobândită anterior solicitării drepturilor şi până la finalizarea mandatului.

 

Au fost înregistrate 78 de voturi „pentru”, 28 „împotrivă” şi două abţineri.

”Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă”

Prin acest act normativ, beneficiarul indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu mai este obligat să îşi dea demisia dintr-o funcţie de reprezentare în cadrul unui consiliu de administraţie.

Pe măsură ce părinţii solicită drepturile legale constată că se află în situaţii încă neprevăzute de lege. De exemplu, în cuprinsul alin.(3) al art. 16 au fost prevăzute mai multe situaţii în care plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă.

Cu toate acestea, legiuitorul nu a prevăzut situaţia în care persoana îndreptăţită, la momentul solicitării concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului, se află în exercitarea unui mandat de reprezentare într-un consiliu de administraţie. Prin solicitarea concediului şi indemnizaţiei, beneficiarul este obligat să îşi dea demisia dintr-o funcţie de reprezentare în cadrul unui consiliu de administraţie„, se arată în expunerea de motive a propunerii iniţiate de un grup de parlamentari preponderent PNL.

Iniţiatorii precizează că această completare a OUG 111/2010 „nu are impact bugetar, în condiţiile în care situaţiile particulare descrise sunt foarte puţine”.

Propunerea legislativă pentru completarea art.16 alin.(3) din OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, conform agerpers.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare